Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με αρκετά προβλήματα άρχισαν σήμερα τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία. Τα προβλήματα απο μικρά έως σοβαρά.
Οι μαθητές δεν πήραν όλα τα βιβλία τους, τα σχολεία δεν βρέθηκαν στην καλύτερη κατάσταση.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν της τελευταίας στιγμής κι έτσι υπήραξαν και θα υπάρχουν για αρκετές ημέρες όσο δεν θα διευθετούνται αρκετά προβλήματα συντήρησης των σχολικών μονάδων.
Αν μάλιστα δεν δούλευαν τα συνεργεία της Τρίτη και Τετάρτη ακόμη και την Πέμπτη (τελαυταία ημέρα διακοπών) η κατάσταση θα ήταν δέκα φορές χειρότερα.
Ο δήμαρχος βρέθηκε την Τετάρτη στα σχολεία όχι τόσο απο το προσωπικό του ενδιαφέρον αλλά απο ανάγκη δεδομένου οτι ο εργολάβος ούτε είχε τελειώσει τις εργασίες συντήρησης αλλά κι αυτές που είχε τελειώσει άφησε τα σχολεία σε φοβερή ακαταστασία κι έφυγε με αποτέλεσμα να παρέμβουν όλα μαζί τα συνεργεία του δήμου να αποκαταστήσουν τις ζημιές!!!
Έως πρότινος οι εργασίες αυτές συντήρησης των σχολείων τις έκαναν τα συνεργεία του δήμου αποκλειστικά και μόνο. Τώρα ο δήμος ανέθεσε σε ιδιώτη εργολάβο όλες τις εργασίες αυτές και απάλλαξε τα συνεργεία του δήμου απ' αυτές τις εργασίες.
Την ανάθεση των εργασιών ανέλαβαν διοικητικοί παράγοντες του δήμου ενώ οι σχολικές επιτροπές καμιά αρμοδιότηατ δεν έχουν παρά μόνο την διαβίαβαση των αιτημάτων!!!
Έτσι ο δήμαρχος ακόμη μια αρμοδιότητα του δήμου αποκλειστικά μεταβίβασε σε ιδιώτη, ακόμη μια δαπάνη επι πλέον για τον δήμο!!!
Τελικά θα μείνει κάτι να κάνει ο δήμος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...