Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ....ΣΥΝΗΘΩΣ....

Η δημοτική παράταξη 'ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ', όπως γράψαμε και χθές είχε καταθέσει γραπτώς στο δημοτικό συμβούλιο τρεις ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης για διάφορα θέματα, τις οποίες αναρτήσαμε κι εμείς χθες.
Επ' αυτών των ερωτήσεων η διοίκηση δια στόματος κ. Δεσποτίδη, (ο δήμαρχος ήταν απών της συνεδριάσεως) απάντησε ως εξής: 
(Τις απαντήσεις πήραμε από την ιστοσελίδα της ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ', τις οποίες έχει αναρτήσει σήμερα το πρωϊ)




Οι απαντήσεις της διοίκησης στο Δ.Σ. της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2009:

Σε ότι αφορά την πρώτη ερώτηση, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Μαρτιγόπουλος εξήγησε ότι οι προδιαγραφές για τις μελέτες του ρυμοτομικού σχεδίου επιβάλουν εκ νέου τοπογραφήσεις διότι σύμφωνα με τον νόμο απαιτείται αποτύπωση όχι μόνον του ενός συγκεκριμένου οικοπέδου, αλλά και των πέριξ οικοδομικών τετραγώνων σε βάθος μιας ιδιοκτησίας. Κατά την πρόχειρη εκτίμησή του, το κόστος για την μελέτη αυτών των πρόσθετων επιφανειών που πρέπει να τοπογραφηθούν, π.χ. για την περίπτωση του Ο.Τ. 61 θα κυμανθεί στα επίπεδα των 7.500€. Στην περίπτωση της Ναυτικής Βάσης η εργασία κρίθηκε απαραίτητη διότι θα αναθεωρηθούν οι ρυμοτομικές γραμμές -συγκεκριμένα το περίγραμμα των κτηρίων, που προέβλεπε η αναθεώρηση του 1987, ώστε ο χώρος να εμφανίζεται πλέον σαν μια ενιαία πρασιά.

Σε ότι αφορά το θέμα της παράνομης παραμονής του υποσταθμού της ΔΕΗ, ο αντιδήμαρχος κ. Δεσποτίδης δήλωσε ότι ο Δήμος έλαβε γνώση της υπόθεσης και θα αναθέσει σε δικηγόρο τη διερεύνησή της.

Τέλος σε ότι αφορά την ερώτηση για το «Απολλώνιο», ο κ. Δεσποτίδης απάντησε ότι επικοινώνησε με τον επιχειρηματία ο οποίος τον πληροφόρησε ότι είχε ήδη υποβάλει αίτηση και αναμένει αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας! Σε παρατήρησή μας ότι θεωρούμε εξωφρενική αυτή την απάντηση και ότι δεν θεωρούμε ότι είναι δουλειά του Δήμου να τηλεφωνεί στον επιχειρηματία, αλλά να ελέγχει τις προϋποθέσεις που είναι στη δική του αρμοδιότητα (π.χ. άδεια χώρου καπνιζόντων), παρενέβη «πυροσβεστικά» ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Παπαδόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη δοθεί άδειες από τον Δήμο σε αυτά τα καταστήματα, πως πράγματι τέτοιου είδους παρανομίες υπάρχουν παντού και σε όλα τα καταστήματα, και πως δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου οι έλεγχοι, αλλά στις νομαρχίες και μάλιστα μετά από σχετικές καταγγελίες. Προέβλεψε μάλιστα, ότι και η συγκεκριμένη επιχείρηση θα αποκτήσει τελικά όλα τα νόμιμα παραστατικά.

Σε ότι μας αφορά, μια ακόμη διευκρίνιση γι’ αυτήν την ερώτηση που διατυπώσαμε πολύ προσεκτικά: Γνωρίζουμε ότι η κατάληψη δημόσιου χώρου αποτελεί καθεστώς σχεδόν σε όλα τα ανάλογα καταστήματα. Και πως σε μερικές περιπτώσεις το γεγονός αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Γνωρίζουμε ακόμη ότι υπό ορισμένες συνθήκες οι δημότες εξυπηρετούνται. Γνωρίζουμε και για τον τραγέλαφο και την υποκρισία της ελληνικής διοίκησης, δεν είμαστε χθεσινοί. Δεν ζητάμε να αλλάξουν από αύριο όλα, ούτε πρόκειται να αντιδικήσουμε ως δημοτική παράταξη με οποιονδήποτε επιχειρηματία. Ζητάμε όμως τουλάχιστον ένα λογικό όριο ανοχής εκ μέρους του Δήμου! Όταν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης η αυθαιρεσία επαναλαμβάνεται απροκάλυπτα, σε βαθμό που να σχολιάζεται δημοσίως, το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Και αν κάποιοι δεν ενοχλούνται να συμπεριλαμβάνονται στη διαπίστωση ότι «όλοι ίδιοι είναι», εμείς ενοχλούμαστε και διαχωρίζουμε τη θέση μας.

Τέλος, ας μη βιαστούν οι κύριοι της διοίκησης να μας εκθέσουν αύριο τα μεγαλεπήβολα και ακριβοπληρωμένα σχέδιά τους για το νέο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης. Διότι, το λιγότερο, δεν θα είναι πειστικοί…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...