Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Με αφορμή το πρόσφατο κείμενο που φιλοξενήσατε στο blog σας, αναφορικά με τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, θα θέλαμε για την ορθή ενημέρωση των αναγνωστών σας και για την αποκατάσταση της αλήθειας, να σας ξεκαθαρίσουμε ότι ο ανώνυμος αναγνώστης σας ,ελπίζουμε να αποτελεί θύμα παραπληροφόρησης , παρά να είναι ο ίδιος θύτης παραπληροφόρησης.
Δυστυχώς τα...
όσα γράφτηκαν στο blog σας σχετικά με τα έργα που κατασκευάζονται στην οδό Αγίου Αντωνίου στο Χαλάνδρι, είναι πέρα για πέρα αναληθή και υπάγονται στη σφαίρα της φαντασίας. Βέβαια είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από ποια κέντρα εκπορεύονται και διοχετεύονται ως δήθεν ανώνυμες επιστολές – κείμενα στα διάφορα blog και σε επιλεγμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η ουσία είναι ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν πρόκειται να ανεχτεί εκβιαστικές συμπεριφορές από κανέναν.
Τα έργα της κατασκευής αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής και τα οποία εκτελούνται σε συνεργασία με την Νομαρχία και τον Δήμο Βριλησσίων προϋπολογισμού 5.087.250 ευρώ , η μετατόπιση αγωγού λημμάτων προϋπολογισμού 490.000 ευρώ και η μετατόπιση αγωγού ύδρευσης προϋπολογισμού 130.000 ευρώ αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη , για το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την συγκεκριμένη περιοχή, σε πείσμα αυτών που καθ’ έξην και κατ’ επάγγελμα όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να δημιουργήσουν την περί του αντιθέτου εικόνα στους δημότες τη! ς πόλης μας.
Ο Δήμος Χαλανδρίου ουδέποτε συμφώνησε στην κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στο συγκεκριμένο κομμάτι. Μάλιστα είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους του Δήμου Βριλησσίων για τις θέσεις του. Ο Δήμος Βριλησσίων αντιθέτως προγραμμάτισε την κατασκευή ενός αυθαίρετου έργου το οποίο δεν βασίζεται σε κοινή συνεννόηση και συνεργασία ως όφειλαν, αλλά στην μονόπλευρη αντιμετώπιση και αντίστοιχα δημιουργία εντυπώσεων και εκβιαστικών διλημμάτων. Το Χαλάνδρι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποχρεωθεί να πληρώσει τα λάθη άλλων λόγω αστοχίας προγραμματισμού, ενημερώνοντας μάλιστα εκ των υστέρων τον Δήμο μας για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου με τρόπο που παραπέμπει σε εκβιαστική λογική.
Ο Δήμος Χαλανδρίου θα προχωρήσει σε δική του μελέτη και εργολαβία για την αποκατάσταση της περιοχής όταν ολοκληρωθούν τα έργα. Ίσως εδώ να βρίσκεται και όλη η ουσία του θέματος, καθώς κάποιοι θέλουν να τους ανατεθεί με εκβιαστικό πάντα τρόπο, η συγκεκριμένη εργολαβία. Ίσως θεωρούν ότι αφού ήδη κάποιος άλλος τους έχει αναθέσει τη δική τους εργολαβία θα μπορέσουν να αναλάβουν και τη δική μας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι στο Δήμο Χαλανδρίου όλα λειτουργούν κάτω από απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους. Και όχι υπό καθεστώς εκβιασμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...