Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2;

Ύστερα από τη δήλωση Σαμαρά σε ό,τι αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2 όπου ζητά την εκ του μηδενός συζήτηση για το θέμα αυτό και κυρίως για τη διαίρεση της χώρας σε περιφέρειες με τους βουλευτές να διαχωρίζονται με σταυρό και χωρίς σταυρό η δημόσι διαβούλευση ίσως να αναβληθεί για την μετά την γνωνοδότηση της διακοματικής επιτροπής, την οποία ζητά ο κ. Σαμαράς.



Αν το ΠΑΣΟΚ αποδεχθεί να υπάρξει διακομματική επιτροπή είναι βέβαιο ότι εκεί θα διαφανούν όλες οι αντιρρήσεις των βουλευτών για τις μονοεδρικές, με σταυρό και χωρίς σταυρό κι επομένως κλωνίζεται η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στις ερχόμενες εκογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Αλλά κι ανα ακόμη δεν δεχθεί το ΠΑΣΟΚ είναι αβέβαιο το μέλλον της συζήτησης του σχεδίου νόμου στα ήδη στενά περιθώρια χρόνου που απέμειναν.


Είναι φανερό ότι το γεγονός ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές δύο ταχυτήτων (με σταυρό και χωρίς σταυρό) θίγει τους σημερινούς βουλευτές και ίσως να φαίνεται ότι οι υποψηφιότητες βουλευτών θα είναι αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του κάθε κόμματος. Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι κάποιοι εκ των σημερινών βουλευτών με το νέο σύστημα μπορεί να αποχαιρετίσουν τα έδρανα της βουλής, εξ ου και η αντίδραση!


Το πρόγραμμα ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2 είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις εκλογικές περιφέρειες που χαρακτηρίζονται και μονοεδρικές και εφ όσον το νομοσχέδιο ξανασυζητείται τότε και οι ερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να μην διενεργηθούν με το νέο σύστημα αλλά με το ήδη ισχύον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...