Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κλείνουν σήμερα τρείς μήνες μετά τις εκλογές και αναρρωτιέται ο λαός αν έγινε κάτι. Ναι, έγινε! Διαβούλευση! Ο χρόνος πέρασε συζητώντας μέσα από το διαδίκτυο 'η υποβάλλοντας βιογραφικά σε ιστοσελίδες για την στελέχωση της κρατικής μηχανής. Έγινε και κάτι άλλο, κυκλοφόρησαν φήμες για διάφορα ζητήμτα, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το έλλειμμα, η διοικητική μεταρρύθμιση, η εθελουσία στον ΟΤΕ και κάποια άλλα.



Απόφαση καμμία.


Βέβαια ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, κορυφαία διαδικασία. Δόθηκαν συγχαρητήρια στον κ. Παπανδρέου και έφυγαν όλοι διακοπές, άλλος για το εσωτερικό και άλλος για το εξωτερικό.


Και λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν βρέθηκαν ακόμη. Υπάρχουν σκέψεις να βρεθούν. Με τη φορολογία, απλό ζήτημα. Και τι θα φορολογήσει η νέα κυβέρνηση; Μα αυτά που σκέφτονταν να φορολογήσει και η παλιά. Ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, ακίνητη περιουσία ακόμη - ακόμη και το εισόδημα! Η φοροδιαφυγή θα συλληφθεί. Ποιός φοροδιαφεύγει όμως; Απλό, όλοι. Πρέπει να πληρώσουν όλοι, να βοηθήσουν τη χώρα όλοι. Μα ώς τώρα ποιός βοηθούσε, ποιός έβαζα πλάτη; Ο λαός! Κι επειδή ο λαός είναι οι πολλοί θα ξαναβάλλουν πλάτη για να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση.


Θα βάλλουν ΦΠΑ σε όλες τις δραστηριότητες. Ναι, γιατί όμως για να πιάσουν τη φοροδιαφυγή; Όχι βέβαια αλλά για να μαζευτούν λεφτά! Και πώς θα συλληφθεί η φοροδιαφυγή; Βλέπουμε. Οι τράπεζες για παράδειγμα θα δούμε αν φοροδιαφεύγουν και πόσο. Θα ρωτήσουμε τον κ. Προβόπουλο, αυτός θα ξέρει. Και ρωτήθηκε ο κ. Προβόπουλος και είπε, 'μην πειράξετε τις τράπεζες γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο κινδυνεύει η ρευστότητά τους κι επομένως η βιωσιμότητα του συστήματος! Τέλος εκεί.


Και ο κ. Λοβέρδος φωνάζει ότι αν δεν βρεθούν τρόποι να εξευρεθούν χρήματα το ασφαλιστικό καταρρέει. Επειγόντως χρήματα!!


Δεν αναθεωρήθηκε η σύμβαση στο λιμάνι του Πειραιά, μάλιστα δε, ο κ. Ανωμερίτης έδωσε και συγχαρητήρια στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη σύμβαση. Βρέθηκαν μάλιστα και οι εργαζόμενοι εκεί να είναι εκ των υψηλά αμοιβόμενων στην εξαρτημένη εργασία. Τέλος κι εκεί.


Ο κ. Χρυσοχοϊδης, μόνος, έβγαλε τα 'εξάσφαιρα' και προσπαθεί να βάλλει τάξη στην αταξία του υπουργείου της τάξης. Έβγαλε τις περιπολίες, βρίσκοντας ξέμπαρκους αστυνομικούς να φυλάσσουν διάφορους πολιτικούς κάνοντας και τα μικρά θελήματα. Τέλος κι εκεί.


Φόροι, λοιπόν κάτω από φήμες και κάτω από τη δημόσια διαβούλευση. Φόροι τόσοι που δεν έχουμε ξαναδεί. Θα φορολογηθεί ακόμη και το τι βγάζεις από παντού, ακόμη κι αυτά που βγάζει κανείς στη τουαλέττα. Έτσι θα σωθεί η χώρα. Θα κοπεί, κατά φήμες πάντα, η μεταβίβαση της περιουσίας στα παιδιά σας, γιατί είχατε φοροδιαφύγει στο παρελθόν. Πώς αλλιώς κάνατε το σπίτι σας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο με φοροδιαφυγή.


Δικηγόροι, γιατροί που δεν κόβετε αποδείξεις θα πληρώσετε ΦΠΑ. Έτσι θα αναγκαστείτε. Βάλτε και μια ταμειακή στο ιατρείο σας. Ο εξερχόμενος ζωντανός ή πεθαμένος θα πάρει απόδειξη. Θα έχει και ΦΠΑ. Έτσι για να περάσεις απ' την αφορολόγητη αυτή ζωή και να πας κοντά στους αγίους θα πρέπει να πληρώσεις. Είναι συναλλαγή που πρέπει να φορολογηθεί.


Έτσι πέρασαν, περίπου, οι 90 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας μας. Μένουν άλλες δέκα για να συμπληρωθούν οι πρώτες εκατό.


Είμαστε εδώ και έτοιμοι να κόψουμε αποδείξεις και να πληρώσουμε ΦΠΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...