Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΤΑΣΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ: ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Στη σημερινή συζήτηση στο ΡΑΔΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, καλεσμένος των κ.κ. Παναγόπουλου και Ζήση ήταν ο κ. Χρηστάκης και ανέπτυξαν το φλέγον ζήτημα του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2.
Ο κ. Χρηστάκης ανέφερε στοιχεία που ενισχύουν την άποψη, σχεδόν όλω, ότι ο δήμος Βριλησσίων είναι δυνατόν να παραμείνει ως έχει στις συνενώσεις των δήμων με τον Καποδίστρια 2. Ανέφερε στοιχεία που αφορούν δήμους άλλων Ευρωπαϊκών κρατών και κατέληξε ότι ο αριθμός 300-400 δήμοι δεν μπορεί να αποτελεί μια σταθερά για να συναινέσει ο δήμος Βριλησσίων. Τάχθηκε υπέρ ενος δημοψηφίσματος και όχι μόνο επέμεινε στο άνοιγμα του θέματος σε τοπικό επίπεδο ώστε να καταγραφεί η βούληση όλων των φορέων. Είπε ότι θα εισηγηθεί αύριο που θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ζύμωση του ζητήματος.
Είπε ότι κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων προς τους δήμους είναι απαραίτητη η αντίστοιχη χρηματοδότηση από το κράτος.
Συμφώνησε στη συνένωση των δήμων αλλά με κριτήρια και είπε ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος ο δήμος Βριλησσίων στη διαβούλευση για την συνένωση.
Είπε, επίσης, ότι το θέμα του 3ου Λυκείου με την καθυστέρηση ευθύνεται η σημερινή διοίκηση και τόνισε ότι όχι μόνο ολιγώρησε αλλά δεν έπραξε σχεδόν τίποτα στα τελευταία επτά χρόνια σε ό,τι αφορά τα σχολεία, συγκρίνοντας ταυτόχρονα με την περίοδο που δήμαρχος στη πόλη ήταν ο Σταμάτης Λώλας. Διατήρησε την επιφύλαξη κι αν ακόμη είναι απαραίτητη η ίδρυση 3ου Λυκείου στη πόλη.
Κάθετα αντίθετος είναι και με την ανάθεση της καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτη αναφέροντας μάλιστα αντίστοιχη μελέτη που έκανε ότι μπορεί ο δήμος με καλή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και με τη βοήθεια των νέων που θα προσλάβει ο δήμος στη καθαριότητα μπορεί να έχει η πόλη καλύτερη καθαριότητα και να μην δαπανηθούν τόσα χρήματα.
Για τα Ο.Τ. 365-366 ανέφερε ότι πράγματι στη περιοχή οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του αθλητικού κέντρου διότι έχει πρξενήσει μεγάλα προβλήματα ενώ ανέφερε ότι και οι οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο δεν υλοποιούνται ως ορίζει η σύμβαση. Αναρρωτήθηκε, επίσης ο σημερινός δήμαρχος με ποιόν είναι με το ιδιώτη ή με τους δημότες σύμφωνα με τη συμπεριφορά του.
Δήλωσε ότι η συμμετοχή του στα κοινά δεν σημαίνει ότι έχει και διεκδικητικό χαρακτήρα σε αξίωμα αλλά έχοντας την άποψη ότι υποστηρίζει τη ύπαρξη ενιαίου ψηφοδελτίου για δημοτικούς συμβούλους και εννιαίο ψηφοδέλτι για υποψήφιους δημάρχους σπάζοντας το δημαρχοκεντρικό σημερινό σύστημα θα είναι υποψήφιος είτε σε καποδιστριακό δήμο είτε και αν διατηρηθεί η σημερινή ακτάσταση. Πάντως θα εξακολουθήσει να προσφέρει στην πόλη με κάθε τρόπο.
Για τον σημερινό δήμαρχο εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος ενώ είπε ότι η διαδικασία 'δαχτυλίδι' κρύβει τις περισσότερες φορές αποτυχία.
Για το ΟΤ 61 είπε ότι η όλη συμπεριφορά της σημερινής διοίκησης ακόμη και της προηγούμενης είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση λήψης απόφασης για την απόκτηση του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...