Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην κοπή της πίτας του συνδυασμού του Δημάρχου


Μανώλης Γραφάκος: Στην περίπτωση που ο Δήμος Μελισσίων είναι ο μεγαλύτερος Δήμος μεταξύ των όσων συνενωθούν, θα είμαι ξανά υποψήφιος και μάλιστα ανεξάρτητος


Πλήθος συμπολιτών μας έδωσαν το παρόν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδυασμού του Δημάρχου Μανώλη Γραφάκου.


Στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη δυναμική και μεγάλη παρουσία τους η οποία δίνει ώθηση στον ίδιο και τους συνεργάτες του να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Ο Δήμαρχος παρουσίασε πολύ συνοπτικά τα αποτελέσματα του έργου της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς και πιο συγκεκριμένα:


Αναφέρθηκε στις πολεοδομικές παρεμβάσεις που μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε δέσμευση περίπου 40 στρεμμάτων γης για την πόλη, στα έργα υποδομής όπως το δίκτυο όμβριων, το κοινωνικό κέντρο, το κλειστό γυμναστήριο, στα έργα ασφαλτοστρώσεων, αναπλάσεων και κατασκευής πεζοδρομίων που γίνονται στην πόλη, στις σημαντικές παρεμβάσεις που κάνει η δημοτική αρχή στην κοινωνική πολιτική, με κορυφαία ενέργεια την δημιουργία του κέντρου πρόληψης υγείας και της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για κάθε δημότη. Παράλληλα αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται στον τομέα της καθημερινότητας και της επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών, καθώς και στις υπόλοιπες δράσεις της δημοτικής αρχής. Επίσης για τα όποια λάθη και παραλήψεις της δημοτικής αρχής, ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι λάθη δεν κάνει όποιος δεν εργάζεται, ενώ υποσχέθηκε ότι με την επισήμανση των πολιτών τα λάθη διορθώνονται.
Για την μη ψήφιση μέχρι σήμερα του προϋπολογισμού του Δήμου, κατηγόρησε για ωμό πολιτικό εκβιασμό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του πολιτική αλητεία εις βάρος των πολιτών και των συμφερόντων της πόλης. Τόνισε ότι είναι σίγουρος ότι οι πολίτες καταδικάζουν τέτοιες ξεπερασμένες πρακτικές που στρέφονται σε βάρος τους. Ανέφερε ότι οι αντιπολιτευόμενοι τη διοίκηση κινούνται μόνο στη λογική της δημιουργίας εμποδίων στο έργο του Δήμου και στη λασπολογία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι αντιπολιτευόμενοι σταμάτησαν τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου, εμπόδισαν τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην πλατεία Αγ. Γεωργίου και δεν άφησαν να γίνει δημοτική αστυνομία και δημοτική συγκοινωνία.


Σε ότι αφορά το σχέδιο Καλλικράτης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί φυσικά να στηριχθεί οικονομικά από την πολιτεία. Εκτίμησε ότι οι πολίτες θα είναι κερδισμένοι από την ύπαρξη Δήμων που θα έχουν περισσότερες αρμοδιότητες σε σχέση με σήμερα και λιγότερα εμπόδια στη γραφειοκρατία.


Για την προοπτική συνένωσης των Μελισσίων με άλλους Δήμους τόνισε ότι η δημοτική αρχή παρακολουθεί τις εξελίξεις. Στόχος κατά το Δήμαρχο είναι οι πολίτες των Μελισσίων να συνεχίσουν να έχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και η αναπτυξιακή πορεία της πόλης να συνεχιστεί. Σημείωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα είναι παρόντες στο νέο τοπίο της αυτοδιοίκησης ακριβώς για να πετύχουν με την παρουσία τους αυτούς τους δύο στόχους.
Τέλος, ο Μανώλης Γραφάκος έδωσε το σαφέστατο στίγμα του για τη συμμετοχή του Συνδυασμού του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν στο νέο Δήμο που θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη πόλη είναι τα Μελίσσια, τότε θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος και μάλιστα ανεξάρτητος χωρίς κομματική υποστήριξη. Αυτό είναι επιθυμία μου και επιλογή μου. Να είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών. Οι οποίοι καθημερινά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη».


Από το γραφείο τύπου


Του Δημάρχου Μελισσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...