Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣ ΝΔ, ΕΝΤΑΥΘΑ

Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.


Θα πρέπει το ταχύτερο να συνειδητοποιήσετε τις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή στην κοινωνική δομή της χώρας, στο πολιτικό σύστημα αλλά και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η πτώση της Νέας Δημοκρατίας με τη διαφορά των 10,5 εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η μη ταυτόχρονη άνοδο του ΠΑΣΟΚ, που παρέμεινε στους ψήφους που είχε συλλέξει το 2004, δείχνει τη μεγάλη αποστροφή και απογοήτευση μιας μεγάλης μερίδας του Κεντροδεξιού κυρίως χώρου προς τη Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά…στην ηγεσία του κόμματος, με τον τρόπο που επιτεύχθηκε και με την πρωτοφανή συμμετοχή – ξέσπασμα των Νεοδημοκρατών, έστειλε και πιστεύω να το λάβατε το μήνυμα, της εδώ και τώρα αλλαγής σε όλα τα επίπεδα.
Επομένως και εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών και του επερχόμενου Τακτικού Συνεδρίου, αν επιμείνετε να διατηρήσετε μέσα στις τοπικές σας οργανώσεις τους ίδιους μηχανισμούς των ίδιων μέχρι σήμερα φθαρμένων προσώπων, η Νέα Δημοκρατία θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συρρίκνωση και πλήρη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια, χωρίς καν να το αξίζει.
Ανοίξτε τη Δημοκρατία προς τα κάτω. Θα πρέπει να αποκτήσουν λόγο όλα τα απλά μέλη του κόμματος παλιά και νέα και θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Συνέδριο του κόμματος και να μιλήσει, οποιοδήποτε μέλος κατορθώσει να πείσει ότι κάτι έχει να πει στο Συνέδριο και ότι αξίζει να αντιπροσωπεύσει τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος. Όμως, λυπάμαι πολύ που θα το πω, αλλά αν οι εσωκομματικές εκλογές, τόσο για την ανάδειξη των συμβουλίων των Τοπικών και Νομαρχιακών οργανώσεων, όσο και των συνέδρων, γίνουν με τις έως τώρα διαδικασίες, δυστυχώς θα επικρατήσουν και πάλι εκείνοι οι μηχανισμοί που τόσα χρόνια έχουν κρατήσει το κόμμα στη συντήρηση και τον παραγοντισμό. Δεν βλέπω κανένα νέο μέλος που σέβεται τον εαυτό του να ακολουθεί την παλιά πρακτική, δηλαδή να παίρνει τις καταστάσεις των μελών και να αρχίζει τα τηλέφωνα και το περαγοντιλίκι. Λυπάμαι αλλά θα γίνει μία από τα ίδια. Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό η Νέα Δημοκρατία βαδίζει σε μια έστω αναθεώρηση και αναμόχλευση του ίδιου στελεχιακού της δυναμικού, αλλά πάντως όχι σε επανίδρυση με νέες ιδέες και νέα πρόσωπα.
Όμως το κόμμα έχει ένα καταστατικό και μέχρι αυτό να αλλάξει στο επερχόμενο συνέδριο, θα πρέπει να εφαρμοστεί σε ότι αυτό προβλέπει.
Το καταστατικό λοιπόν του κόμματος προβλέπει στο άρθρο 10, τα πρόσωπα που συγκροτούν το Συνέδριο του κόμματος. Σε ότι αφορά την περιφερειακή οργάνωση, σύμφωνα με το άρθρο 10 § 1 εδ. η, του καταστατικού οι αντιπρόσωποι της Περιφερειακής Οργάνωσης, εκλέγονται από τη Νομαρχιακή Συνέλευση του άρθρου 27. Αυτό προβλέπει το καταστατικό. Όμως ερωτάται: Συγκαλείται στην πραγματικότητα καμιά Νομαρχιακή Συνέλευση. Όχι, η Νομαρχιακή Συνέλευση είναι απλά μια έννοια. Στην πράξη ορίζεται μια μέρα όπου προσέρχονται τα μέλη για ψηφοφορία. Το ποιον θα ψηφίσουν έχει να κάνει με τους μηχανισμούς, τις γνωριμίες και το παραγοντιλίκι που έχει προηγηθεί.
Εδώ ακριβώς ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κάνει μια επαναστατική και καταστατικά απόλυτα νόμιμη παρέμβαση. Μπορεί, εφόσον επιθυμεί να αναδείξει καινούργια στελέχη να σπάσει την πιο πάνω παλιά μέθοδο εκλογής με έναν απλό τρόπο.
Η πρότασή μου είναι να γίνουν πραγματικές συνελεύσεις, τοπικές και νομαρχιακές και όχι απλά τυπικές συνελεύσεις μόνο στα χαρτιά. Δηλαδή προτείνω να γίνουν πραγματικές συνελεύσεις σε συγκεκριμένους χώρους, όπου θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι και αμέσως εκεί επιτόπου να ακολουθήσει ψηφοφορία με πολυσταυρία για την εκλογή τόσο των τοπικών συμβουλίων όσο και των συνέδρων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει η εκλογή επιτόπου, όπου θα είναι νωπή και ζώσα η παράσταση του στελέχους που μίλησε και ταυτόχρονα δεν θα δώσει το χρόνο για παραγοντισμό. Έχει μεγάλη σημασία να γίνει με πολυσταυρία ώστε να απελευθερώσει μέλη που θα έχουν επηρεαστεί από πριν, από διάφορους κομματικούς παράγοντες.
Αντώνη Σαμαρά,
Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να συμμετάσχει και να μιλήσει. Οι ορισθείσες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις, όπου θα μιλήσουν κυρίως οι «πρωτοκλασάτοι» δεν επαρκούν και πάντως δεν μπορούν να αναδείξουν νέα κομματικά στελέχη, ούτε να τους μάθουν οι τοπικές κοινωνίες.
Αντώνη,
Ακολούθησε την πιο πάνω πανάρχαια μέθοδο της Άμεσης Δημοκρατίας, εκεί που δεν έχουν θέση τα ΜΜΕ, οι παράγοντες και οι μηχανισμοί. Δώσε την ευκαιρία σε νέα στελέχη που δεν είχαν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να γίνουν γνωστά στην κομματική βάση, να ακουστούν από τα ίδια τα ενδιαφερόμενα μέλη και ταυτόχρονα να κριθούν από αυτά.
Κάνε τη μεγάλη δημοκρατική επανάσταση μέσα από τα άρθρα του ήδη υπάρχοντος καταστατικού.
Χρησιμοποίησε την ουσία των λέξεων και όχι τις ίδιες τις λέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...