Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'

Η έλλειψη χρημάτων, η πίεση και η άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει την διοικητική μεταρρύθμιση και όχι μόνο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανή η αναβολή της υλοποίησης της εφαρμογής 'Καλλικράτης'.

Σ' αυτό να προστεθεί το γεγονός ότι δύο συνεχόμενες φορές ο κ. Ραγκούσης ανέβαλε τη συνάντησή του με την ΚΕΔΚΕ για λόγους 'φόρτου εργασίας'.
Από την πλευρά της η ΚΕΔΚΕ και μεμονωμένα δήμαρχοι άρχισαν να δυσανασχετούν για την μεγάλη καθυστέρηση και για το άνοιγμα των συναντήσεων αλλά και την κατάθεση από την κυβέρνηση του χωροταξικού σχεδίου του 'Καλλικράτη'. Ήδη ο πρόερδος της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνης επετέθηκε στον κ. Ραγκούση για τις καθυστερήσεις αυτές και ακόμη για την αδυναμία της κυβέρνησης να δηλώσει ευθαρσώς ότι θα χρηματοδοτηθούν οι νέες αρμοδιότητες των νέων δήμων και την κατάθεση των οφειλομένων χρημάτων από το παρελθόν προς την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αν τελικά δεν ανοίξει ο διάλογος για το επόμενο 15θήμερο είναι σίγουρη η αναβολή υλοποίησης του 'Καλλικράτη'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...