Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ, ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

Θέλω να γίνω πάλι κακός σχολιάζοντας τα 2 θλιβερά βυτία που πήγαν σήμερα στον Κοκκιναρά να ποτίσουν με μάνικες. Είναι τελικά τυχαίο που για πολλοστή φορά ο <<στρατηγός>> κ. Στεργίου παραδίδει μαθήματα δασοπονίας μπροστά στην κάμερα, του κατά τα άλλα συμπαθούς ΣΚΑΪ


Επειδή από ενδιαφέρον ακούω & παρατηρώ οτιδήποτε γίνεται γύρω σε σχέση με τις <<τραγικές>> αυτές "αναδασώσεις" που βιώνουμε τελευταία..., από κόσμο πάντως δεν φάνηκε σήμερα και καμία προσέλευση με ιδιαίτερο πάθος....


Ο κόσμος πάει συνήθως στα ευκολότερα και όταν προβλέπεται και ολίγος χαβαλές..., όταν μάλιστα την Αναδάσωση στη χώρα μας (Χρέος της Πολιτείας) μερικοί μπόρεσαν και την μετέτρεψαν σε "χόμπι", κατ' άλλους <<καθοδηγούμενη κυριακάτικη εκδρομή>> και μία τελείως επιπόλαιη και λανθασμένη <<άλλα αντί άλλων φύτευση του φυσικού μας χώρου με κωνοφόρα που ξανακαίγονται>>, ενώ στη συντήρηση και πότισμα και στη διαχρονική διαχείριση του τεχνητού πρασίνου που είναι και η ψυχή της αναδάσωσης, δεν φαίνεται ο κόσμος να συμμετέχει με την ίδια ευκολία...... Ο Κόσμος θέλει να συμμετέχει εθελοντικά και καλά κάνει, αλλά τελικά θα αρχίσει να απομακρύνεται από την όλη υπόθεση :


Όταν έστω και κάπως αργά καταλάβει ότι οι μελέτες <<αναδάσωσης>> αποτελούν πρόσχημα και κοροϊδία και ότι <<προβατοειδώς>> τον κατευθύνουν εκείνοι που πρωτίστως επωφελούνται επικοινωνιακά (και δευτερευόντως ή καθόλου το περιβάλλον.


Όταν ο επιστημονικός κόσμος συνεχίσει να αποδέχεται την περιθωριοποίηση και μόνον κάποιοι ξαφνικοί της <<στημένης επικαιρότητας>> όπως ο κ. Στεργίου, ή ο κάθε παρευρισκόμενος πολιτικάντης με σπορτέξ, θα συνεχίσουν να ερωτώνται <<επί παντός του επιστητού>> για τεχνικά θέματα Δασοπονίας και Αναδασώσεων που δεν κατέχουν σε βάθος, δεν είναι σε θέση να παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις και καινοτομίες στην αναδάσωση και την αποκατάσταση του τοπίου και αυταρχικά μετατρέπουν τους όποιους γεωπόνους ή δασολόγους που απασχολούν σε <<βωβούς παρατηρητές των λαθών τους>>, δεν εξουσιοδοτούνται ούτε δικαιούνται να εκφράζονται και ότι λένε είναι ξεπερασμένο, ημιμαθές, αποπροσανατολιστικό και επιζήμιο για το περιβάλλον.


Ας σωπάσουν λοιπόν και ας αναθέσουν στους ειδικούς την υπόθεση, σίγουρα πιο πολύ θα ωφεληθούν διότι μειούμενης της ασχετοσύνης και της ακατάσχετης βλακείας, αυξάνεται η αξιοπιστία.


Όταν αντιληφθούν ότι η υπόθεση περιβάλλον χρησιμοποιείται σαν εφαλτήριο μερικών φιλοδοξάκηδων, ενώ οι ίδιοι και η εθελοντική τους πρόθεση και ενθουσιασμός χρησιμοποιούνται μόνο για το μπούγιο της σύναξης και τη χαρά της κάμερας στις λίγες ώρες της φύτευσης.


Όταν σε τελική κατάληξη, αντιληφθούν ότι όλη η φασαρία γίνεται για να εισπράξουν τα εύσημα μερικοί <<τοπικοί αρχοντίσκοι>> αλλά κυρίως οι επίμονοι επικοινωνιάρχες δηλ. οι σχεδιαστές της όλης φασαρίας δηλαδή. Οι τελευταίοι μάλιστα με την επιμονή τους σε μια λάθος τακτική εμπλοκής τους στο <<εθνικής σπουδαιότητας>> θέμα των αναδασώσεων, προκλητικά κωφεύουν και θεωρούν ότι πράττουν σωστά ακολουθώντας τον μονόδρομο ενός τακτικού περιβαλλοντικού λάθους το οποίο όλοι βιώνουμε και πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε με καλή πρόθεση.


Όταν οι επικοινωνιακά επωφελούμενοι,βέβαια μόνον κατά τη δική τους


Άποψη, θα συνεχίσουν να εκδηλώνουν έντονα την ενόχληση και επιθετικότητά τους προς εκείνους που έχουν υποχρέωση λόγω ιδιότητος να τους κρίνουν και τυχαίνει να γνωρίζουν την τέχνη, και όταν μάλιστα τους συμβουλεύουν εδώ και καιρό.


Γνωστός και επώνυμος επικοινωνιάρχης υπέρμαχος του αναδασωτικού λάθους που διαπράττεται στη χώρα, πριν πάρει τη συνήθη και άνευ πειστικότητας συνέντευξη από τον κ. Στεργίου με φόντο το γυμνό βουνό και τα βυτία, φρόντισε σήμερα να μας τονίσει με αυστηρό ύφος, ότι αυτό που γίνεται στον Κοκκιναρά (πότισμα με μάνικες....) γίνεται σε πείσμα κάποιων που δεν κατονόμασε.


Απάντηση: αυτοκατονομαζόμαστε ευθέως, αγαπητέ Κύριε Εικοινωνιάρχα και σας πληροφορούμε ότι οι πεισματάρηδες είμαστε όλοι εμείς που δεν πήγαμε στη Σχολή Ευελπίδων για να σηκώνουμε τη σημαία της αναδάσωσης, αλλά σε Πανεπιστημιακές Σχολές με Γεωπονοδασολογική παιδεία, Αρχιτεκτονική του Τοπίου, Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό και Επιστήμες της Οικολογίας.


Με την πέννα του Dotore

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...