Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μανώλης Γραφάκος: Ιστορική ευκαιρία για την αυτοδιοίκηση το σχέδιο Καλλικράτης.

Πρόταση του σχεδίου Καλλικράτης:

Ο νέος Δήμος έχει έδρα τα Μελίσσια, ονομάζεται Δήμος Πεντέλης και αποτελείται από τους σημερινούς Δήμους Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης
Τη συνένωση του Δήμου Μελισσίων με τους Δήμους Νέας Πεντέλης και Πεντέλης προτείνει το χωροταξικό του Σχεδίου Καλλικράτης, που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο Υπουργό κο Ιωάννη Ραγκούση και στη συνέχεια τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση. Ο νέος Δήμος θα έχει έδρα τα Μελίσσια και θα ονομάζεται Δήμος Πεντέλης.
Ο Δήμαρχος Μελισσίων κος Μανώλης Γραφάκος αναφερόμενος στην πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι λογική και εκτιμώ ότι συμβαδίζει με τη βούληση των κατοίκων και των τριών Δήμων που συνενώνονται. Είναι άλλωστε στο πνεύμα της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι αιρετοί πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εκμεταλλευτούν προς όφελος των πολιτών το πολύ ουσιαστικό κύμα αρμοδιοτήτων που μεταφέρεται προς τους νέους Δήμους.
Για την περιοχή μας εκτιμώ ότι ανοίγονται σημαντικοί ορίζοντες. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι και των τριών περιοχών που συνενώνονται θα ωφεληθούν από τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου, αποτελεσματικότερου και πιο οργανωμένου Δήμου. Και οι τρεις Δήμοι έχουν σημαντικές δράσεις, εμπειρίες και υπηρεσίες, που αποτελούν τη δική τους συνεισφορά στο νέο Δήμο.
Προσωπικά πιστεύω ιδιαίτερα στις συνεργασίες προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερες υπηρεσίες προς τους Δημότες. Έτσι από το 2007 ξεκινήσαμε, σε ισότιμη βάση, μια ουσιαστική διαδημοτική συνεργασία με τον όμορο Δήμο της Νέας Πεντέλης. Αναπτυξιακές δράσεις και δράσεις πολιτικής προστασίας γίνονται από κοινού. Υπηρεσίες του Δήμου μας όπως το κολυμβητήριο, το κοιμητήριο κ.α. παρέχονται και στους πολίτες της Νέας Πεντέλης χωρίς διακρίσεις με τους πολίτες των Μελισσίων. Μέσα από το νέο Δήμο η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς και θα διευρυνθεί σε όλους τους κατοίκους και των τριών υπό συνένωση Δήμων.
Το στοίχημα είναι ένα και συγκεκριμένο. Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα στους πολίτες από τη Νομαρχία και από τους τρεις Δήμους ξεχωριστά, να παρέχονται αύριο ακόμα καλύτερα. Πιστεύω ότι το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε όλοι μαζί και θα βάλουμε σε νέα τροχιά ανάπτυξης και προόδου την περιοχή μας προσφέροντας συνθήκες καλύτερης ποιότητας ζωής στους συμπολίτες μας. Είμαι αισιόδοξος ότι με πολύ προσπάθεια, πρόγραμμα και πολύ δουλειά θα τα καταφέρουμε. Ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο, μια σημαντική ευκαιρία για την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιοχή μας. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει και δεν θα πάει χαμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...