Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ...ΤΟ ΑΝΑΓΓΕΙΛΛΑΜΕ....Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΑΖΟΝΑΣ!!

Όταν διαβάσαμε το άρθρο του κ. Τσούτσια και είδαμε γιατί το έγραψε και στη συνέχεια διαβάσαμε την ''επιστολή'' του κ. Δημάρχου σκεφτήκαμε δυο πράγματα.
Πρώτο, μας ήλθε στο μυαλό η λέξη αλλαζόνας. Ψάξαμε στο λεξικό να δούμε την ακριβή ερμηνεία της λέξης και νομίζουμε ότι σκεφθήκαμε ορθώς, ταιριάζει απόλυτα στη περίπτωση. Γράφει το λεξικό Μπαμπινιώτη: 
Αλαζόνας: αυτός που του αρέσει να παρουσιάζει τον εαυτό του σπουδαίο και ανώτερο απο άλλους, συνήθως με ψευδή λόγια ή απατηλές πράξεις, που περηφανεύεται συνήθως χωρίς να το αξίζει. (πρβ. φαντασμένος, καυχησιάρης, κομπαστής)
Σημ. Ο Θεός τιμωρεί τους αλαζόνες και τους υπερόπτες αμείβει τους μετριόφρονες και τους ταπεινόφρονες!!!
Δεύτερο.  Είχαμε προβλέψει ότι άμεσα θα αρχίσει η προεκλογική περίοδος και μάλιστα με ορμή, με βιαιότητα. Και δεν προλάβε να στεγνώσει το μελάνι και να ο δήμαρχος σηκώνει τη σημαία της .......νίκης!!!!!
Αν τώρα στην αρχή μιας τέτοιας μακράς περιόδου βλέπουμε αυτή την ποιότητα λόγου και ασφαλώς ψεύδους σκεφτόμαστε τι έχει να γίνει προς το τέλος.
Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι ο δήμαρχος και οι πέριξ αυτού δεν καταλαβαίνουν βασικά πράγματα. Πρώτα δεν κατάλαβαν τι σημαίνει ''Καλλικράτης''.  Δεν κατάλαβαν το μέγεθος των μεταβολών στην τοπική κοινωνία. Δεν κατάλαβαν τη σύνδεση της εξέλιξης μιας κοινωνίας με την εξάρτησή των απο άλλους, που αυτό σημαίνει ότι κάθε άλλο παρά αυτοδιοίκηση έχουμε. Δεν κατάλαβαν ότι η νέα μεταρρύθμιση είναι κεραυνός για τα δημόσια πράγματα, οτι οι αλλαγές στη ζωή είτε του δημότη είτε γενικά του πολίτη μπαίνει σε άλλα καλούπια που διάλεξε ο ίδιος αλλά του τα επέβαλαν και τα επιβάλλουν.
Αλλά ας δούμε όμως και τι ήταν αυτό που ο δήμαρχος αυτής της πόλης έκανε και επι της ουσίας. Ως αρχων αυτής της πόλης, ως ο πρώτος πολίτης και εκείνος που καθοδηγεί, μπαίνει μπροστάρης, αυτό που προσέφερε στον δημότη για τον Καλλικράτη ήταν δυο ανοιχτά δημοτικά συμβούλια που αθροιστικά οι παρόντες δεν υπερέβησαν τους 150 δημότες. Αρνήθηκε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης σε άλλες πρωτοβουλίες που είχαν ως σκοπό την διεύρυνση της γνώσης περί Καλλικράτη. Άνοιξε ένα βιβλίο συλλογής υπογραφών των δημοτών να δηλώσουν για αυτόνομα Βριλήσσια.
 Και ως εδώ!!!
Είναι αλήθεια ασφαλώς ότι η θέση του ήταν να παραμείνει αυτόνομος ο δήμος Βριλησσίων. Για το τι είναι όμως Καλλικράτης οι δημότες δεν χρειάζεται να ξέρουν, αρκεί που θα είναι μόνος του ο δήμος!!!
Από την άλλη, ακούμε τον κ. Δήμαρχο στα όργανα της ΤΑ να τοποθετείται εναντίον του.....Καλλικράτη, δηλαδή εναντίον του σχεδίου νόμου. Για να το ξαναπούμε αυτό......Πανηγυρίζει ο δήμαρχος για τον ''Καλλικράτη'' που έμεινε μόνος ο δήμος Βριλησσίων και στα όργανα της ΤΑ τοποθετείται εναντίον του σχεδίου νόμου ''Καλλικράτης''.
Αυτό λέγεται διγλωσσία και υποκρισία!!!!
(δεν πήγαμε στο λεξικό να το δούμε, είναι εύκολο)
Έστειλε επιστολή ο κ.δήμαρχος στους δημότες και ως μέγας Ναπολέων, ως μέγας Καραμανλής, ως μέγας Άρχων πονώντας και μαχόμενος (πού, δεν μας είπε) και αγωνιζόμενος (που;) έχοντας στο πλευρό του τους δημότες που ''αγαπούν'' περισσότερο από τους υπόλοιπους δημότες την πόλη έπερνε κουράγιο για να προχωρήσει!!!!!!  Δεν αισθάνθηκε την μοναξιά της εξουσίας όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός την αισθάνθηκε τη μοναξιά της εξουσίας, ταξιδευόντας κλπ κλπ. Ο δήμαρχος δεν την αισθάνθηκε γιατί είχε όλους τους δημότες μαζί του (καμιά 150νταριά, αυτοί που ήταν στα ανοιχτά δημοτικά συμβούλια), γιατί οι υπόλοιποι δεν ήξεραν ούτε τον άκουσαν.
Και γιατί, αγαπητέ δήμαρχε, έχεις την μοναδικότητα του επάθλου αυτής της περίφημης νίκης;
Ποιός ήταν αντίθετος στην άποψη; Μήπως αποκρύπτεις με σκοπιμότητα την αλήθεια;
Και στο κάτω - κάτω γιατί αυτή η υποτίμηση όλων των άλλων; Γιατί αυτό το φτύσιμο; Χωρίζεις τους δημότες σε κατηγορίες, μας φτύνεις όλους εμάς που είχαμε άποψη, έχουμε άποψη, την καταθέσαμε παντού, βρεθήκαμε στα δημοτικά συμβούλια, συμμετείχαμε σε συσκέψεις, ανταλλάξαμε απόψεις με άλλους , υποστηρίξαμε απο άλλο μάτι και άλλη σκοπιά την θέση μας για τον Καλλικράτη, να γίνει καλύτερος πριν δημοσιευθεί κι έρχεσαι εσύ, κ. δήμαρχε, να μας πεις για αγώνες;
Εσύ, στο τέλος - τέλος πληρώνεσαι κι όλας, εμείς όλοι οι άλλοι που δεν κατέχουμε θέσεις αμειβόμενες, γιατί να τρέχουμε και να έρχεσαι να μας ρίχνεις και τις ροχάλες σου απο πάνω; Ποιός είσαι, ρε δήμαρχε, ποιός νομίζεις ότι είσαι να μας απαξιώνεις με θράσσος;
Κατέχω θεσμική θέση, εκλεγμένος δεν θα αποκαλύψω τώρα το όνομα μου. Διαλέγω μέσα απο αυτή την ιστοσελίδα να διαμαρτυρηθώ σ' αυτό το αίσχος τςη επιστολής και της κατάστασης που επιθυμεί ο δήμαρχος να επιβάλλει στα Βριλήσσια, όπως ακριβώς η οικονομική χούντα που μας επιβάλλει σήμερα και η κυβέρνηση και το ΔΝΤ και η ΕΕ!!
Θα διαμαρτυρηθούμε και για άλλα θέματα απο άλλες σελίδες των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Θα πούμε και αλήθειες που αποκρύπτει ο δήμαρχος και θα εμφανιστούμε με θέσεις και απόψεις χρησιμοποιώντας και άλλες ιστοσελίδες αντιστεκόμενοι σ' αυτή την απαξιωτική και υποτιμητική στάση του δημάρχου, που μόνο σκοπό έχει να μην χάσει της θεσούλα του όχι το καλό του δήμου που είτε δεν τόχει καταλάβει είτε σκόπιμα αποκρύπτει.
Τέλος εδώ και θα μας διαβάσετε, αγαπητοί φίλοι και απο άλλες σελίδες του τόπου!!!

Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...