Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Προληπτικά μέτρα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από το Δήμο Μελισσίων



Σε συνεργασία καλεί ο Δήμος τους Δημότες στην προσπάθεια πρόληψης των πυρκαγιών


Στο πλαίσιο της προσπάθειας προστασίας του περιβάλλοντος που καταβάλει ο Δήμος Μελισσίων και ειδικότερα στο θέμα των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καλεί σε συνεργασία και αφύπνιση όλους τους Δημότες με σχετική ανακοίνωσή του.


Ειδικότερα, στην αντιπυρική περίοδο, που στη χώρα μας προσδιορίζεται από 1/5 – 31/10/2010, είναι γνωστό ότι ένα από τα μέτρα που απαιτούνται για τη πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι οι καθαρισμοί των ελεύθερων χώρων και οικοπέδων. Για το λόγο αυτό και τα προηγούμενα χρόνια η Διοίκηση του Δήμου επιμελήθηκε και καθάρισε προσεκτικά από ξερά χόρτα, κλαδιά ή πεσμένα δέντρα τις παραρεμμάτιες περιοχές, τους κοινόχρηστους χώρους, δασικά και περιαστικά δάση. Το ίδιο θα πράξει και φέτος.

Επιπροσθέτως ζητά από τους Δημότες να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και να απομακρύνουν τυχόν ξερά χόρτα και κλαδιά ή δέντρα πεσμένα, ή άλλα τυχόν εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται μέσα σε αυτά, για αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Ο καθαρισμός των ιδιωτικών χώρων προβλέπεται από το νόμο (Π.Δ. 4 ΦΕΚ 724 τ.β’/22.12.1987 ά. 1), που ορίζει ρητά ότι : «Οι ιδιοκτήτες ή με οποιονδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση. Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».


Ο Δήμος καλεί λοιπόν, τους πολίτες να προβούν σε καθαρισμό των οικοπέδων τους που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, έως και 10/6/2010. Για την απόσυρση των προϊόντων του καθαρισμού θα μεριμνήσει ο Δήμος δωρεάν και οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σχετικά στο Γραφείο Δημότη (τηλ. 2108101559, fax. 2108101516).


Ο Δήμαρχος Μελισσίων κος Μανώλης Γραφάκος κάλεσε και προσωπικά τους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από τα ξερά χόρτα και τόνισε: «Ζήσαμε πρόσφατα τον εφιάλτη των πυρκαγιών και φαντάζομαι όλοι μας δε θέλουμε να τον ξαναζήσουμε. Για το λόγο αυτό βασίζομαι στην ευαισθησία των συμπολιτών μας ότι θα δείξουν τον ανάλογο σεβασμό και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια που ξεκινάμε καθαρίζοντας από εύφλεκτα υλικά όλους τους ελεύθερους χώρους και οικόπεδα που τους ανήκουν, βοηθώντας στην πρόληψη του όποιου κινδύνου θα μπορούσε να προκύψει από αυτά. Η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η διαχείριση των τοπικών μας υποθέσεων, μας αφορά όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...