Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

H NTOΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Η διαγραφή της κ. Μπακογιάννη σ' αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η κ. Μπακογιάννη διάλεξε τη στιγμή αυτή να προκαλέσει τον κ. Σαμαρά πέραν των αντοχών του τελευταίου με συγκεκριμένο στόχο.
Μπροστά μας δεν έχουμε με σιγουριά μια εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο, έχουμε, όμως, μια αναμέτρηση ίσως πιο σημαντική για όλους, τις δημοτικές εκλογές.
Η κ. Μπακογιάννη θα θελήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στις επιρροές στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν αυτές οι επιρροές, στις οποίες θα δοθεί ευκαιρία να δοκιμαστούν, πόσο είναι στο χώρο της , πόσο είναι δικοί της!! Αναίμακτα και χωρίς ρίσκα αλλά οπωσδήποτε υπόγεια θα προσπαθήσει να κατεβάσει δικούς της ανθρώπους στις εκλογές, υπό τη σημαία όμως της ΝΔ.  Η ΝΔ θα είναι η κάλυψη, θα είναι η ψευδοεπιγραφή. Στην ουσία θα εκμεταλλευθεί όλα τα δεδομένα και μέσα και έξω απο τη ΝΔ. Όμως το κρίσιμο σημείο είναι πόσο θα μπορέσει να επιτύχει ένα αποτέλεσμα. Η ψυχρή λογική λέει ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι κερδισμένη. Κι ένα υποψήφιο να στηρίξει και να πετύχει θα είναι επιτυχία αφού ξεκινά απο το μηδέν. Σκεφτείτε να στηρίξει πενήντα και να βγουν τριάντα! Ούριος άνεμος για τα επόμενα βήματά της.
Ισχυριζόμαστε τελικά ότι η αναμέτρηση στις εκλογές της Τ.Α. σε ό,τι αφορά το χώρο της ΝΔ θα εξελιχθεί σε μάχη με εσωτερικά μέτωπα, μια μάχη μεταξύ Ντορικών και Σαμαρικών!! Έτσι λέμε εμείς, οι ταπεινοί.
Κι ο Σαμαράς τι πρόκειται να κάνει, η κ.  Μπακογιάννη έχει βάλλει αυτό το στόχο. Ο Σαμαράς και πάλι θα είναι στην άμυνα. Από τη μια πλευρά επιθυμεί να αφήσει ελεύθερες τις κοινωνίες να αποφασίσουν, έτσι θα ήθελε, γιατί άλλωστε βολεύει όλους αυτή η θέση. Από την άλλη, όμως, έχει αντίπαλο και μάλιστα νέο, εσωτερικό, δυναμικό αποφασισμένο για όλα και εκ των προτέρων θα γνωρίσει τη νίκη, το κέρδος. Φαίνεται αυτό το σενάριο να φαντάζει μη ρεαλιστικό. Κι όμως εμείς πιστεύουμε ότι οι εκλογές της ΤΑ θα είναι μια αναμέτρηση Ντόρας - Σαμαρά.
Προκαλείται ο Αντώνης Σαμαράς. Εκτιμούμε ότι θα παιχτεί ένα ωραίο παιχνίδι σκάκι για γερούς παίχτες!!
Η Ν.Δ. θα μετρήσει τους δήμους όπου έχει σοβαρά ερίσματα και σίγουρη την εκλογή στο πρόσωπο ανθρώπου που στήριξε τον Σαμαρά κι εκεί θα προχωρήσει σε επίσημη στήριξη. Έτσι θα φανεί ότι κέρδισε τον Καλλικρατικό δήμο και θα ο χάρτης θα γίνει γαλάζιος εκεί. Σε δήμους με αμφισβητούμενο αποτέλεσμα θα κάνει πίσω. Θα αφήσει τους υποψηφίους όποιοι κι αν είναι να παλαίψουν με την κοινωνία.
Σε δήμους όπου θα υπάρξουν δυο υποψήφιοι απο το χώρο της ΝΔ που ο ένας βρέθηκε στο πλευρό του Σαμαρά κι ο άλλος στη Μπακογιάννη θα γίνει η σοβαρή αναμέτρηση. Για παράδειγμα, στο δήμο Βριλησσίων. Ο κ. Ιωαννίδης βρέθηκε στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη, ατύπως μεν ουσιαστικά δε. Βοηθούντων και άλλων δημοτικών συμβούλων, αρκετών μάλιστα, η εικόνα έφθασε προκλητικά στη βάση της ΝΔ ότι η σημερινή διοίκηση ήταν υποστηρικτής της κ. Μπακογιάννη. Βρέθηκαν πολλοί στη πλευρά αυτή όχι μόνο δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και άλλα στελέχη του δήμου, φανερά και έντονα. Άλλωστε και στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη αναμέτρηση, μεταξύ Μητσοτακικών και Καραμανλικών ή Εβερτικών, να μην το ξεχνάμε. Η αναμέτρηση εκείνη με τη διαφαίνουσα σκληρή αντιπαράθεση τώρα, έχει πολλά κοινά στοιχεία κι ακόμη πάρα πάνω. Τώρα η οικογένεια Μητσοτάκη είναι εκτός ΝΔ, σχεδόν(!)
Η ουσία είναι η  ίδια. Όπως τότε οι δύο πλευρές βρέθηκαν απέναντι έτσι και τώρα, είναι απέναντι κι αυτό θα το έχει σχεδιάσει η κ. Μπακογιάννη χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ''αντάρτισσα''(!) αφού είναι μόνη της εκτός ΝΔ.
Σε δήμους όπου θα εμφανιστεί υποψήφιος μόνο απο την πλευρά της κ. Μπακογιάννη η Ρηγίλης θα κατεβάσει υποψήφιο δικό της.
Αλλά ας δούμε στο δήμο Βριλησσίων. Η σημερινή δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να μην σηκώσει τη διαφορά αυτή. Όμως η κ. Μπακογιάννη θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι και θα ''παίξει'' με τον σημερινό δήμαρχο και θα απιτήσει όχι μόνο να βγει αλλά και αποτελέσει ένα απο τα σίγουρα χαρτιά της μαζί βέβαια με το δήμο Χαλανδρίου, όπου τα πράγμα είναι πιο ξεκάθαρο.
Τι θα γίνει όμως αν υπάρξει κι άλλος υποψήφιος απο το χώρο της ΝΔ αλλά υποστηρικτής του Σαμαρά; Εδώ είναι το θέμα!! Εκτιμούμε ότι το πρόβλημα θα το έχει η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. Θα πρέπει να διαλέξει. Θα δώσει στήριξη σε ένα υποψήφιο με δημοτικούς συμβούλους της πλευράς Μπακογιάννη ή θα στηρίξει τον άλλο υποψήφιο;
Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα!
Εκτιμούμε ότι ο δήμος Βριλησσίων θα είναι ένας απ' εκείνους τους δήμους που η ΝΔ δεν πρόκειται να ασχοληθεί.
Έτσι το πρόβλημα μεταβιβάζεται στη σημερινή δημοτική αρχή που στο τελος τέλος δεν ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. Είναι πιθανό κάποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη να θολώσουν τα νερά και να ''παίξουν'' λίγο τον Σαμαρά. Όμως οι εντυπώσεις δόθηκαν και δεν θα αλλάξουν σε τίποτα!!
Ίδομεν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...