Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Δ. Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιτυχία σημείωσε η τρίωρη κατάληψη του Δημαρχείου Νέας Πεντέλης, με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, την Τρίτη 13 Ιουνίου.


Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την πανελλαδική ημέρα συμβολικής κατάληψης όλων των Δημαρχείων. Αιτία, η προσπάθεια αντίστασης στην κατάργηση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στη λεηλασία του εισοδήματός τους καθώς και την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του νόμου 3660/2008 με τον οποίο έγινε ρύθμιση για την υπαγωγή στα υπερβαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. σε εργασίες συγκομιδής και αποκομιδής απορριμμάτων (οδηγοί και εργάτες), οδοκαθαρισμού, ταφής και εκταφής νεκρών, αποχέτευσης ακαθάρτων και παρά την καταβολή της πρόσθετης ειδικής εισφοράς που τους ζητήθηκε. Οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου δεν προβλέπουν και καμία διάταξη με τις οποίες να διαπιστώνουμε ότι δεν μεταβάλλονται τα όρια ηλικίας αυτών που υπάγονται στα υπερβαρέα και ανθυγιεινά και ενδεχομένως να τους ζητηθεί να παραμένουν και αυτοί μέχρι την ηλικία των 65ετών και πολλές φορές να μην προλαβαίνουν να συνταξιοδοτηθούν, γιατί ήδη έχουν μεταφερθεί στα κοιμητήρια…


Επίσης, ανακοινώνεται ότι κατά την ημέρα ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Πέμπτη 15/7/2010), οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας (από τις 11.00 έως το τέλος του ωραρίου).


Κατά τη διάρκεια της κατάληψης προσήλθε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις διεκδικήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...