Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

OI ΦΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κυκλοφορία φημών που έχουν σχέση με τις εκλογές του Νοεμβρίου. Οι φήμες αυτές απο την χειρότερη ως την καλύτερη αποσκοπούν είτε στην υπερτίμηση είτε στην υποτίμηση κάποιου δημοτικού συνδυασμού ή ακόμη και προσώπου.
Πάντα εμφανίζονταν στην 'αγορά' αυτού του είδους οι φήμες. Δυστυχώς και σ' αυτές τις εκλογές επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία.
Κατά την άποψή μας η μεθοδολογία αυτή όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά δημιουργεί εντυπώσεις που καταστρέφουν το όμορφο κλίμα των εκλογών.
Δεν ωφελεί για παράδειγμα να δημιουργούνται και να κυκλοφορούν φήμες για την υγεία του δημάρχου. Δεν ωφελεί επίσης η φημολογία περί κλοπών και άλλων άνομων πράξεων απο διοικούντες. Δεν ωφελεί η επανάληψη κάποιων ανυπόστατων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων του θολού και βρώμικου παρελθόντος.
Η περίοδος των εκλογών θεωρούμε ότι δημιουργεί μια νέα προσδοκία, μια άλλη ελπίδα, τη δημιουργία οραμάτων και πάνω απ' όλα την ευκαιρία να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο σ' αυτή την πόλη. Κι αυτό απαιτεί εντιμότητα, καθαρότητα και ευθύ πολιτικό λόγο. Η κατάθεση απόψεων και θέσεων απο όλους αποτελεί σημαντική διαδικασία και διεργασία της δημοκρατίας. 
Τα όπλα των υποψηφίων δεν είναι η δημιουργία ανυπόστατων φημών αλλά οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι πρόκληση για ζύμωση ιδεών για την ποιότητα ζωής στην πόλη.  Αυτά θα αποτελέσουν και τα κριτήρια αξιολόγησης για την επιλογή του καλύτερου.
Η περίοδος των εκλογών είναι μια ευκαιρία οι δημότες αυτής της πόλης να ξαναδούν λάθη επιλογών του παρελθόντος και να διορθώσουν, να σκεφθούν την επίλυση των προβλημάτων τους, να αξιολογήσουν τη δημοτική αρχή και το έργο της τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν.
Η επιχειρηματολογία των υποψηφίων, οι ιδέες των, οι ομάδες εργασίας των συνδυασμών να αποτελέσουν τα κριτήρια αξιολόγησης κι αυτά οφείλουν όλοι οι υποψήφιοι να τα δημοσιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.
΄Κι αυτό, για τον Έλληνα, είναι ένα όμορφο πανηγύρι, μιά πρόκλησ που τη ζει και την επιθυμεί. Το καφενείο της γειτονιάς ή η πλατεία ή ακόμη και τα σπίτια είναι χώροι ζυμώσεων και ανταλλαγής απόψεων, είναι το εργαστήρι της ανάδειξης αξιοτήτων και ικανών ανθρώπων.
Δεν αποτελεί επιχείρημα οι συκοφαντικές και ύπουλες φήμες για κάποιον υποψήφιο ή υποψήφιους περί υποτιθέμενων σκανδάλων ή περί της κακής υγείας ενός υποψηφίου. (Το λέμε αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε και αυτό περί της κακής υγείας του δημάρχου).
Εμείς επιμένουμε ότι όλοι οφείλουν να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο τον δημόσιο διάλογο, να σταθούν μακριά από κακόβουλες προθέσεις και να δώσουν με δημοκρατικό τρόπο ζητήματα και προβλήματα για επεξεργασία απο τους πολίτες της πόλης. 
Παράδειγμα να είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι είτε δήμαρχοι είτε δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι πολλά και σημαντικά τα προβλήματα που μπορούν να αποτελέσουν πηγή διαλόγου.

1 σχόλιο:

  1. Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες σκρουτζ θέλουν να μας προγράψουν επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' (μπλοφάρουν για να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο, τα δε λοιπά καύσιμα λιγοστεύουν-ακριβαίνουν παίρνοντας τη θέση του...), και ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ, για να γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, μας σπρώχνουν να αλληλοσκοτωθούμε, ενώ αυτοί νομίζουν ότι θα μείνουν με τις τελευταίες σταγόνες στον Τιτανικό...
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αναδασώσεις-αυτάρκη αγροκτήματα-παλλαϊκή άμυνα.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4529824
    http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
    http://timesonline.typepad.com/environment/2009/06/peak-oil-latest-yikes.html
    http://www.youtube.com/watch?v=Ulxe1ie-vEY
    http://www.youtube.com/watch?v=ow1w33VAPII
    http://www.edugate.gr/content/sos-ifaisteiakos-xeimonas-apothemata
    Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
    Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
    http://enieopsifodeltio.wordpress.com

    http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
    http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
    http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82
    http://fonirodopis.gr/press/?p=12718
    http://apps.facebook.com/causes/61685

    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html
    * Κυκλάδες – Ανάφης, Άνω Σύρου, Δονούσης, Ηράκλειας, Κορθίου, Ποσειδωνίας
    Αν. Αττική – Συκαμίνου
    Γρεβενά – Αβδέλλας
    Δωδεκανησου – Αστυπάλαιας, Λειψών
    Ηρακλείου - Θραψανού, Ρούβα, Παλιανής
    Ιωαννίνων - Βαθυπέδου
    Λακωνίας – Ασωπού, Γερόνθρων, Καρυών
    Λάρισας - Καρυάς
    Λασιθίου - Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου, Βραχασίου
    Λευκάδας - Καστού
    Ρεθύμνης - Αρκαδίου, Κουρητών, Νικηφόρου Φωκά
    Σερρών - Άνω Βροντούς
    Χανίων - Γαύδου, Κρυονερίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...