Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

33 μέλη θα έχει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ορίσθηκε και τυπικά κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε Δήμου και εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του Ν. 3852/ 2010 με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από τη τελευταία απογραφή του 2001.


Ειδικότερα για το νέο Δήμο Πεντέλης, που προέρχεται από τη συνένωση των Δήμων Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης και θα έχει έδρα τα Μελίσσια, ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων που θα εκλεγούν κατανέμεται ως εξής:


ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ   ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ            ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ                         19.526                                21
ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ                  6.156                                7
ΠΕΝΤΕΛΗΣ                             4.829                                5


ΣΥΝΟΛΟ                                30.511                             33


Παράλληλα, με το Σχέδιο Καλλικράτης θεσμοθετούνται εκτός από το ενιαίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, τρεις δημοτικές κοινότητες και τα αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια, τα οποία θα είναι για τα Μελίσσια 11 μελών, για τη Νέα Πεντέλη 5 μελών και για την Πεντέλη 5 μελών.

Ο νέος Δήμος Πεντέλης είναι ο 106ος Δήμος της χώρας σε πληθυσμό και ο 2ος σε έκταση Δήμος της σημερινής Νομαρχίας Αθηνών (μετά το Δήμο Αθηναίων). Τα όργανα του νέου Δήμου θα είναι: Η Οικονομική επιτροπή 9 μελών, η Επιτροπή ποιότητας ζωής 9 μελών, οι 5 αντιδήμαρχοι (οι δύο τοπικοί), η Εκτελεστική Επιτροπή (στην οποία συμμετέχουν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι).


Ο ψηφοφόρος έχει δυνατότητα επιλογής μέχρι 3 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων από την πόλη του και 1 υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου από μία εκ των άλλων δύο πόλεων. Για το Τοπικό Συμβούλιο, ο ψηφοφόρος δύναται να επιλέξει υποψήφιο που προέρχεται μόνον από την πόλη στην οποία ανήκει. Ειδικότερα οι ψηφοφόροι των Μελισσίων θα έχουν δυνατότητα επιλογής 2 υποψηφίων τοπικών συμβούλων, ενώ οι ψηφοφόροι της Πεντέλης και τη Νέας Πεντέλης θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής 1 υποψηφίου τοπικού συμβούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...