Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΫΜΕΝΗ…

Δυστυχώς σήμερα η πατρίδα μας (που μας αφορά περισσότερο) απέχοντας από τη δημοκρατία όλο και πιο πολύ συγκεντρώνει τις εξουσίες στο κυβερνόν κόμμα, που ελέγχει από πάνω προς τα κάτω όλα τα αξιώματα της ιεραρχίας έτσι που το άδικο να νομιμομποιείται χωρίς να τιμωρείται και το δίκιο δια νόμων να ποινικοποιείται και συχνά ασύστολα να καταπατείται.



Στις μέρες μας το έλλειμμα της δημοκρατίας είναι που αποχαυνώνει τους λαούς. Αυτό είναι που ενώ τους έχει υπηκόους και δούλους τους ονομάζει υποκριτικά ελεύθερους και πολίτες.


Αυτό είναι που μετατρέπει τους πλούσιους σε άπληστους, αισχροκερδείς και δολοπλόκους, αυτό τους συσπειρώνει σε ληστοσυμορίες για να ξεζουμίζουν τους λαούς και να καταστρέφουν χώρες.


Όσοι νομίζουν πως η γνήσια δημοκρατία της εναλλαγής των αξιωμάτων και πολλών δια κληρώσεως πως θα αποστερήσει της πολιτείας των μεμονωμένων και των ταλαντούχων ικανών, την απάντηση την έχουν δώσει στην πράξη οι Έλληνες παλαιά και μας μεταφέρει την είδηση ο Αριστοτέλης στο Αθηναίων Πολιτεία.


Μπορεί να μην είναι κάποιοι διακεκριμένοι αλλά όταν βρεθούν όλοι μαζί θα αποφασίσουν καλύτερα από τους μεμονωμένους (ικανούς)


ΔΙΟΓΕΝΗΣ


Υ/Γ Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πολύ πλούσιους ούτε πολύ φτωχούς πολίτες


ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...