Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Παρατηρούμε ότι τα κόμματα μην έχοντας το βαθύ έρισμα στην κοινωνία προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα για τις ερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όλα τα κόμματα, ανταλλάσσουν δηλώσεις επι δηλώσεων για να προκαλέσουν τους πολίτες να σκεφθούν και πολύ περισσότερο να ενεργήσουν με κομματικά κριτήρια και να ξεχάσουν την τοπική τους κοινωνία.
Καταγγέλλουμε την πρόθεση των κομμάτων και τους μηχανισμούς τους όπως και κάθε ενέργεια αυτής κατεύθυνσης απο μερίδα των δημοτικών συνδυασμών που στηρίζονται απο κόμματα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολίτες επιδιώκουν να λύσουν τα προβλήματά τος μέσα απο τις συμμετοχές των ίδιων των δημοτών στις εκλογές και σε καμιά περίπτωση δεν θα σκεφθούν να έχουν κριτήρια κομματικής τοποθέτησης.
Πιστεύουμε ότι οι δημότες ότι έχουν τα αρίσματα και την γνώση να επιλέξουν τους καλύτερους, τους ικανότερους και να απορρίψουν παρουσίες συνδεδεμένους με τα κόμματα και τις εξαρτήσεις τους. τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας δεν λύνονται με ΄΄εντολές άνωθεν΄΄. Πέρασε η εποχή αυτή ενώ τα κόμματα ξεπεράστηκαν απο την ίδιδια την κοινωνία.
Δεν αρνούμαστε την άμεση εξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης απο την κεντρική κυβέρνηση. Αναγνωρίζουμε μόνο την εξάρτηση αυτή σε οικονομικό επίπεδο. Κάθε άλλη εξάρτηση οδηγεί σε μια τοπική αυτοδιοίκηση ξένη με τα ζητήματα του δημότη ενώ οι δημότες γίνονται πιόνια της κομματικ΄ς νομενκλατούρας. 
Εμείς θέλουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση αληθινά ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Όχι όργανο των κομμάτων και των εξαπτέρυγών τους. Αγωνιζόμασατε προς αυτή την κετεύθυνση γιατι το πιστεύουμε.
Καλούμε όλους τους δημότες να διαχωρίσουν και να δώσουν απάντηση με την ψήφο τους στην διάθεση των κομμάτων να αγκαλιάσουν ακόμη μια φορά την τοπική αυτοδιοίκηση για το δικό τους όφελος. Αντσιτεκόμαστε και ζητούμε όλους τους πόρους που χρωστά η κεντρική κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση και μάλιστα απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά περικοπή στο π΄ροπγραμμα ΄Καλλικράτης΄΄ με το πρόσχημα  της οικονομικής κρίσης. Είναι χρήματα που ανήκουν στην κοινωνία και πρέπει να αποδοθούν σ' αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...