Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Άλλο ένα μεγάλο έργο της διοίκησης Γραφάκου ξεκινά

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Νομαρχίας Αθηνών και Δήμου Μελισσίων για την ανάπλαση της παραρεμάτιας περιοχής των οδών Σικίνου, Ικαρίας και Σισμανογλείου


Ένα νέο σημαντικό έργο, αυτό της ανάπλασης της παραρεμάτιας περιοχής των οδών Ικαρίας, Σικίνου και Σισμανογλείου, ξεκινά να υλοποιείται μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της Νομαρχίας Αθηνών και του Δήμου Μελισσίων.


Η θετική αυτή εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα της άρτιας και ώριμης μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος Μελισσίων και απεδέχθη να χρηματοδοτήσει η Νομαρχία Αθηνών.


Ο Δήμος Μελισσίων χρηματοδότησε τη μελέτη της ανάπλασης και έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία των ρεμάτων. Η μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση του δημοτικού χώρου εκτάσεως 1,5 στρ. που υπάρχει στην παραρεμάτια περιοχή, καθώς και την ανάπλαση όλης της παραρεμάτιας περιοχής που εκτείνεται από την οδό Σικίνου μέχρι την οδό Σισμανογλείου. Η ανάπλαση ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της παιδικής χαράς της οδού Σικίνου, η οποία είχε προ διετίας ανακατασκευαστεί. Το έργο έχει προϋπολογισμό 550.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη Νομαρχία Αθηνών.

Όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι ιδιαίτερα ήπιες με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον. Ενισχύεται σημαντικά η φύτευση, δημιουργούνται χώροι περιπάτου δίπλα στο ρέμα, προστατεύεται η περιοχή από την παράνομη στάθμευση και εγκαθίσταται χαμηλός φωτισμός προσαρμοσμένος στις ανάγκες της περιοχής που συμβάλει στην ασφάλεια και την προστασία του χώρου.


Εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Μελισσίων, από την επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης δήλωσε: «Η πολιτική του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια να συντάσσει ώριμες για χρηματοδότηση μελέτες είναι προφανές ότι απέδωσε. Υπάρχουν ήδη πολλές ώριμες μελέτες έργων που είναι έτοιμες για χρηματοδότηση. Η ύπαρξη των μελετών αυτών, αποτελούν αδιαμφισβήτητα παρακαταθήκη και αφετηρία για την υλοποίηση σημαντικών έργων στην πόλη μας. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Νομάρχη Αθηνών και νέο περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό ο οποίος συνέβαλλε καταλυτικά ώστε να προχωρήσουν σημαντικά έργα στην πόλης μας, όπως το συγκεκριμένο και το έργο κατασκευής αγωγών ομβρύων στην πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...