Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις έγινε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Υπήρξε απαρτία με προεδρεύσουσα την πλειψηφούσα της πλειψηφίας κ. Κουβαρά. 
Η ημερήσια διάταξη προέβλεπε την εκλογή προεδρείου και εκλογή μελών δύο επιτροπών, Της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής ποιότητας Ζωής.
Απο την πλευρά της συμπολίτευσης προτάθηκε ο κ. Βουγιουκλάκης, οποίος εξελέξη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με ψήφους 15 στους 16 της πλειοψηφίας. Η μια ψήφος ανήκε στην κ. Γεροντάκη, η οποία άργησε να προσέλθει και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Αντιπρόεδρος προτάθηκε απο την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης η κ. Αρσένη - Λάμπρου Παρασκευή, η οποία και εξελέγη με 7 ψήφους στις επτά.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε ο κ. Αντωνόπουλος απο την πλευρά του κ. Τσούτσια, ο οποίος και εξελέγη με ψήφους τρείς στους τέσσερις που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Στον Β΄γύρο της εκλογής όπου, όπως ορίζει ο ΄΄Καλλικράτης΄΄ ο μεν πρόεδρος πήρε 25 ψήφους επι συνόλου 27 συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, αντιπρόεδρος εξελέξη η κ. Αρσένη με 27 ψήφους και μια λευκή και ο γενικός γραμματέας έλαβε 24 ψήφους έναντι 27, 2 λευκά και μία άκυρη.

Στην ψηφοφορία της οικονομικής επιτροπής προτάθηκαν απο την αντιπολίτευση ο κ. Χονδροματίδης, ο Τσούτσιας και ο κ. Βήττος ενώ απο την πλευρά της συμπολιτεύσεως προτάθηκαν οι κ.κ. Κουβαρά, Πισσιμίσης, Δημητρίου και Φαράκλας.Στην ψηφοφφορία που συμμετείχε μόνο η αντιπολίτευση για τα μέλη απο την πλευρά της αντιπολίτευσης έλαβαν ο κ. Χονδροματίδης 10 στους 11 συμμετέχοντες, ο κ. Τσούτσιας 10, στους 11 και ο κ. Βήττος 1 στους 11. Με την επαναληπτική όπου συμμετείχε και η συμπολίτευση έλαβαν οι κ.κ. Κουβαρά 25 στους 27, Πισσιμίσης 24, ο κ. Δημητρίου 23, ο κ. Φαράκλας 25 ο κ. Χονδροματίδης 24 και ο κ. Τσούτσιας 21, οι οποίοι και εκλέγονται.

Για τα αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν με την ίδια διαδικασία οι κ.κ. Αρσένη με 21 ψήφους, ο κ. Κάππας με ψήφους 22 στους, ο κ. Μακρής με ψήφους 21, και ο κ. Βήττος με 9.

Στηςν Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ως τακτικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ Μακρής με 21 ψήφους, η κ. Γεροντάκη με 23 ψήφους, ο κ. Κάππας με 22 ψήφους, ο κ. Μαρίνης με 20 ψήφους ο κ. Μουζάκης με 16 (στην πρώτη ψηφοφορία που συμμετείχε μόνο η αντιπολίτευση ελαβε 8 ψήφους) ο κ. Ζήσης με 17 ψήφους (στην πρώτη ψηφοφορία έλαβε 8).
Στην πρώτη ψηφοφορία όπου συμμετείχε μόνο η αντιπολίτευση συμμετείχαν και ο κ. Βήττος που έλαβε 1 ψήφο.

Αναπληρωματικά μέλη ύστερα απο τις σχετικές προτάσεις εξελέγησαν οι κ.κ. Κουβαρά με 17 ψήφους ο κ. Λένης με 21 ψήφους ο κ. Φαράκλας με 22 ψήφους, ο κ. Λύτρας με 10 ψήφους και ο κ. Αντωνόπουλος με 6 ψήφους στην επαναληπτική ψηφοφορία, δεδομένου ότι στην πρώτη υπήρξε ισοψηφία μεταξύ των κ.κ Αντωνόπουλου και Βήττου, οι οποίοι είχαν λάβει απο 5 ψήφους έκαστος.

Μετά τις ψηφοφορίες ο κ. Δήμαρχος παίρνοντας τον λόγο ευχήθηκε καλό έργο.
Ο κ. Ζήσης, επίσης, συνεχάρη τους εκλεγμένους, ευχήθηκε καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στο έργο όλων, με συναίνεση και σύνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...