Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ 365!!

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης αλλά και οικονομικών δυνατοτήτων να επανέλθει στη χρήση του δήμου το Ο.Τ. 365, το οποίο χρησιμοποιεί ιδιώτης με σύμβαση απο το 2003.. Κυρίαρχο το πρώτο.
Παρ΄όλο που ο ιδιώτης φαίνεται να έχει προκαλέσει οικονομική ζημιά στο δήμο και βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τους κατοίκους της περιοχής προκαλώντας οχλήσεις και, όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι, έχει παρανομήσει στο χώρο, η δημοτική αρχή δείχνει να μην θέλει να προχωρήσει σε έξωση του ιδιώτη για ΄΄σπουδαίο λόγο΄΄.
Η δημοτική αρχή προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι αν ο ιδιώτης δεν προκαλέσει με διάφορυς τρόπους το δήμο, εκείνος θα προχωρήσει σε έξωση.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίνεται παρ΄όλο ότι γεννήθηκαν λόγοι για αγωγή εξώσεως.
Ο ιδιώτης οφείλει, κατά ομολογία του ιδίου του δημάρχου, στο δήμο μισθώματα και άλλα προς τον δήμο. Δεν είπε ποτέ, ο κ. δήμαρχος παρ΄όλο που προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, πόσα οφείλει και τι οφείλει. Αποκρύπτει με έντεχνο τρόπο τις οφειλές με τρόπο που να μπορεί να σκεφθεί ο κάθε δημοτικός σύμβουλος και οι δημότες ότι ο δήμαρχος ΄΄δεν επιθυμεί ΄΄ την λύση της μίσθωσης.
Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου εισηγήθηκε ο δήμαρχος την ανάθεση σε δικηγόρο να διεκδικήσει δικαστικά τα οφειλόμενα απο τον ιδιώτη. Τούτο σημαίνει ότι αν δεν ανταποκριθεί ο ιδιώτης τότε ο δήμος θα προχωρήσει σε αγωγή εξώσεως, δηλαδή άλλη αγωγή και άλλα έξοδα για τον δήμο.
Είναι περιττό να σκεφθούμε ότι η διαδικασία αυτή απαιτεί τουλάχιστον ένα χρόνο και ασφαλώς θα ακουλουθήσει άλλο τόσο, τουλάχιστον, διάστημα για την αγωγή εξώσεως. Αν, ωστόσο, ο ιδιώτης ανταποκριθεί επανερχόμαστε στην κανονική εφαρμογή της μίσθωσης.
Εξ αυτού προκύπτει και το συμπέρασμα ότι η δημοτική αρχή ΄΄δεν επιθυμεί΄΄ να έλθει στη χρήση του δήμου το Ο.Τ. 365 με τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Να σημειώσουμε ότι στην οικονομική επιτροπή υπήρξε ομόφωνη απόφαση, για την ανάθεση σε δικηγόρο για την αγωγή οφειλομένων, δηλαδή συμφώνησε και η αντιπολίτευση, εξαιρουμένου του κ. Τσούτσια, ο οποίος δεν παρίστατο.
Κάτω απ΄αυτά τα δεδομένα κρίνει κανείς πόσο αξιόπιστος και ακόλουθος είναι με τις υποσχέσεις απέναντι στους δημότες.
Αν η δημοτική αρχή πήρε αυτή την απόφαση αναγνωρίζοντας την οικονομική κρίση που χτυπά τις επιχειρήσεις και όχι μόνο και αφήνει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο βοηθώντας τον ιδιώτη, θα είμασταν σύμφωνοι αν κι εφόσον είχε την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους επαγγελματίες του δήμου, με τους οποίους έπρεπε να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και υποστήριξη.
Αναγνωρίζει κανείς τις δυσκολίες της επιχείρησης, αναγνωρίζουμε όμως και το συμφέρον των δημοτών!!!
Συμπαριστάμεθα στον ιδιώτη με τα προβλήματα της κρίσης όμως ιεραρχώντας το συμφέρον η πλάστιγγα γέρνει προς το συμφέρον του δήμου και του δημότη.
Σε ότι αφορά την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης στην εισήγηση του δημάρχου θα επανέλθουμε λέγοντας τώρα ότι όλοι κρίνονται!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...