Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

.Σοκ στο γερμανικό τύπο από τις δηλώσεις Πάγκαλου για τανκς αν δεν ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο

Όλες οι μεγάλες γερμανικές εφημερίδες στις online εκδόσεις τους φιλοξενούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη στην οποία ο κ. Πάγκαλος φέρεται να δηλώνει ότι σε περίπτωση που το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο και «η Ελλάδα μέχρι τις 12 Ιουλίου δεν έχει λάβει τα χρήματα (της 5ης δόσης) τότε θα βιώσουμε το φρικαλέο σενάριο που θα βιώναμε σε περίπτωση που εγκαταλείπαμε την ευρωζώνη και επιστρέφαμε στη δραχμή».



Και το σενάριο αυτό όπως περιγράφεται έχει ως εξής: «Οι τράπεζες θα περιστοιχίζονταν από ανθρώπους που θα ήθελαν να πάρουν τις καταθέσεις τους. Ο στρατός θα έπρεπε να προστατεύσει με άρματα μάχης τις τράπεζες, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα επαρκούσαν.


Σε όλη τη χώρα θα σημειώνονταν εξεγέρσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος, σύμφωνα πάντα με τον τύπο. Και ακριβώς σε αυτό δίνουν έμφαση οι γερμανικές εφημερίδες με τίτλους όπως: «Σε περίπτωση χρεοκοπίας η Ελλάδα απειλείται με χάος» ή «Η χρεοκοπία θα έσπρωχνε στο χάος την Ελλάδα», «Ο Πάγκαλος βλέπει φρικαλέο σενάριο».


dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...