Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"Το αδιέξοδο του ελληνικού χρέους και η πιθανότητα χρεοκοπίας στη σφαίρα του πιθανού... "


Σε έναν αγώνα αποφυγής της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης χρέους έχουν επιδοθεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι ωστόσο σε όλες τις τελευταίες κορυφαίες συναντήσεις τους απέτυχαν να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.


Τούτο αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, με τίτλο "το αδιέξοδο της ελληνικής κρίσης χρέους αυξάνει τους κινδύνους μετάδοσης". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αυτό που εδώ και καιρό αποκλείουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες - την χρεοκοπία ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης - έχει πλέον περάσει στη σφαίρα του πιθανού...


"Αναγνωρίζουμε όλο και περισσότερο ότι κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον αναπόφευκτη", σχολιάζει ο Fabian Zuleeg, οικονομολόγος στο European Policy Centre, ενός think tank των Βρυξελλών. "Ο όγκος του ελληνικού χρέους δεν μοιάζει πλέον διαχειρίσιμος", προσθέτει.


"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν νέες προσπάθειες για να διαχειριστούν την ελληνική κρίση χρέους", αναφέρει την ίδια ώρα δημοσίευμα του Reuters, κάνοντας ειδική αναφορά στο μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...