Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πολλοί θα παρατηρήσουν την εμμονή μας σήμερα να ασχολούμαστε συνεχώς με το χρηματιστήριο. ΕΊσως να έχουν δίκιο. Όμως για μας αποτελεί προάγγελο εξελίξεων σημαντικών στα δημόσια πράγματα και στην οικονομία.
Το χρηματιστήριο καταρρέει και κανείς απο τους εξουσιάζοντες δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, εκτός απο το αν ο ΦΠΑ στην εστίαση θα είναι 23% ή 13%!!!! και να παζαρεύει όντας υπουργός αν θα μειωθεί ή όχι.
Η πτώση ή καλύτερα η κατάρρεσυη των χρηματιστηριακών τιμών δεν δείχνει την απώλεια μόνο των επενδεδυμένων κεφαλαίων αλλά και την κρυφή, ως τώρα, αδιαφορία και αδυναμία της εξουσίας να συγκρατήσουν την κατάσταση!! Αυτό είναι το ένα σκέλος της υπόθεσης. Το άλλο αφορά την φανέρωση της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας της χώρας μας. Μιας οικονομίας που ήταν πάντα σάπια και ανάξια, χτίστηκε σε ψέμματα παρέχοντας φρούδες ελπίδες. Ποιός μπορεί πιστέψει υπουργούς και πρωθυπουργούς όταν ενώ καταρρέει το σύμπαν, εκείνοι ασχολούνται με τον ΦΠΑ στην εστίαση(!!!) αναλώνοντας ώρες επι ωρών σε συσκέψεις χωρίς περιεχόμενο!!!! Ή ακόμη ασχολούνται αν ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει λόγο στη ΔΕΘ ή όχι κι αν διέρευσε η πρόθεση του πρωθυπουργού και γιατί διέρευσε!!!  Ω!! Θεέ!!!
Αυτή είναι η ικανότητα των σημερινών πολιτικών. Να μην μπορούν να διακρίνουν με τί πρέπει να ασχοληθούν!!!
Άντε να μας πείσουν για τα σχέδιά τους!!!
Υπάρχει, όμως, και ακόμη ένας λόγος που ασχοληθήκαμε σήμερα περισσότερο με το χρηματιστήριο. Να γνωρίζουμε ότι η εικόνα του χρηματιστηρίου δείχνει και την πραγματική κατάσταση της οικονομίας μας. Δείχνει, επίσης, τί πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Η εικόνα που δείχνει αυτή την ώρα το χρηματιστήριο είναι ότι, δυστυχώς, μας περιμένουν μαύρες ημέρες. Η χρεοκοπία της χώρας είναι πολύ κοντά. Δεν ξέρουμε αν και πότε θα ανακάμψουμε!!! Και μην ξεχάσουμε ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα και βλέπαμε και χθες μπορεί να είναι η αρχή του τέλους μιας κυβέρνησης που έτρεχε πίσω απο τα γεγονότα και που φόρτωνε ψέμματα τον Ελληνικό Λαό!!! 
Ίσως στο βάθος να αρχίσουν κάποιοι να βλέπουν.....εκλογές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...