Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ 85% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ROLL OVER

Στο 84% με 86% φθάνει η συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με βάση τελευταίες πληροφορίες από τραπεζικές πηγές.



Οι ελληνικές τράπεζες διέγραψαν από τα ομόλογα που κατέχουν 6,3 δις ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Γαλλία η συμμετοχή των ιδιωτών έφθασε περίπου στο 100%, στην Ελλάδα 100% από τις τράπεζες, Βέλγιο 96% ενώ η συμμετοχή των Γερμανικών τραπεζών τηρουμένων των αναλογιών ήταν ικανοποιητική.


Στη διαδικασία αναδιάταξης του χρέους, έχουν συμμετάσχει πάνω από 416 τράπεζες.


Σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα προσκομίσουν στο ελληνικό Δημόσιο και στον ΟΔΔΗΧ αναλυτικά στοιχεία για το πόσοι κατέχουν ελληνικά ομόλογα και ποιοι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην αναδιάταξη του χρέους.


Κατ' ουσίαν θα υπάρχει ενημέρωση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της αναδιάταξης χρέους θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου.


Όσον αφορά τη διαδικασία ο ΟΔΔΗΧ αναμένει ενημέρωση κατ' ουσίαν για 8 τυποποιημένους κωδικούς (ομόλογα που λήγουν, χρονικές περίοδοι, εμπλοκή ιδιωτών, κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...