Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Σήμερα στις οκτώ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Μοναδικό θέμα, ως κατεπείγον, το ζήτημα της μετακίνησης των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης στο δήμο.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο ο δήμος έπρεπε να έχει σε λειτουργία δύο νομικά πρόσωπα. Η δημοτική επιχείρηση ως νομικό πρόσωπο ήταν το τρίτο νομικό πρόσωπο του δήμου κι επομένως έπρεπε να κλείσει.
Η μετακίνηση κάποιων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε με κάποιους τρόπους στο δήμο στην αρχή του τρέχοντος έτους. Παρέμειναν είκοσι άτομα μεταξύ των οποίων είναι και οι οδηγοί στη δημοτική συγκοινωνία και κάποιοι που στηρίζουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΄΄Κρίκος΄΄ και ΄΄Φροντίδα τρίτης ηλικίας΄΄.
Η συνέχιση της λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης κρίθηκε αναγκαίο με σκοπό την εξασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων (των 20) μέχρι να υπογραφεί η λύση της δημοτικής επιχείρησης απο το υπουργείο και να αναρτηθεί ως ΦΕΚ αλλά και να εξετασθεί ο τρόπος που θα μπορούσε το υπόλοιπο προσωπικό να μετακινηθεί στο δήμο. 
Απ΄ότι γνωρίζουμε κάποια προβλήματα υπάρχουν στη διαδικασία αυτή. Ίσως κάποιοι να χάσουν τη δουλειά τους αφού δεν υπάρχει η νόμιμη κάλυψη της μετακίνσής τους στο δήμο.
Ασφαλώς το δημοτικό συμβούλιο θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην δεχθεί για κάποιους την μετακίνησή τους.
Έτσι το βράδυ θα υπάρξουν και δυσάρεστες αποφάσεις σε μια πολύ κρίσιμη οικονομική συγκυρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...