Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μετά την Σύνοδο στις 23/10.... νέα Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης στις 26/10 για την Ελλάδα - Έκτακτη συνάντηση Μerkel με Sarkozy το Σάββατο για EFSF, PSI και κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών

Την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει νέα Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το τελικό ύψος του haircut που θα επιβληθεί στο ελληνικό χρέος και να επιτευχθεί συμφωνία για τη μόχλευση του EFSF. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο θα υπάρξει νέα συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μerkel και του Γάλλου προέδρου Ν. Sarkozy στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Merkel και Sarkozy είχαν σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, προκειμένου να υπάρξει τελική απόφαση.


Κατά τις πληροφορίες αυτές, Merkel και Sarkozy έχουν ήδη συμφωνήσει παράλληλα ότι απαιτείται αύξηση της ευελιξίας του EFSF και σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως και ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη και μεγαλύτερη οικονομική σύγκλιση.


Στο μεταξύ, κανονικά θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, καθώς μετά την ΕΕ και η Γερμανία διαψεύδει το επίμαχο δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt, που έκανε λόγο για το ενδεχόμενο αναβολής της Συνόδου.


Γερμανικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι η Σύνοδος της Κυριακής θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά τόνιζαν ότι στη διάρκεια των εργασιών της δεν θα υπάρξει συμφωνία για τη μόχλευση του ΕFSF. Τις πληροφορίες για αναβολή της Συνόδου διέψευσε και το περιβάλλον του προέδρου της ΕΕ, Herman Van Rompuy αλλά και ο επίτροπος οικονομικών της ΕΕ, Olli Rehn.


Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος ακυρώνει προγραμματισμένη δήλωση ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Η δήλωση αυτή ήταν προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή. Κατά τις πληροφορίες αυτές, η δήλωση της Merkel αναβάλλεται λόγω έλλειψης πληροφοριών για τον ΕFSF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...