Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ρέσλερ : "Δώστε τα χρήματα που χρωστάτε στις γερμανικές εταιρίες"

"Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι θέμα προς συζήτηση", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, μετά από την συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. "Θέμα μας είναι η στήριξη όλων των κρατών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας", υπογράμμισε.



Την ώρα που έχουν καλλιεργηθεί σοβαρές προσδοκίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα των Γερμανών στην Ελλάδα, ένα νέο "ασαφές" μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, προκαλώντας σοβαρά ερωτηματικά για το σκοπό της επίσκεψης του Γερμανού στη χώρα μας.


Στο μνημόνιο τριών σημείων που υπέγραψαν οι δύο υπουργοί μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι συμφωνήθηκε η "τακτοποίηση των εκκρεμών υποθέσεων του ελληνικού κράτους προς τις γερμανικές επιχειρήσεις", ως...μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την υποστήριξη (!) των επενδύσεων στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται εδώ ότι κατά την πρόσφατη παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού σε ημερίδα των Γερμανών βιομηχάνων στο Βερολίνο, είχε αναφερθεί με γλαφυρό τρόπο ότι οι Γερμανοί δεν επενδύουν στη χώρα καθώς τη θεωρούν χρεοκοπημένη (!).


Το μνημόνιο που υπεγράφη περιλαμβάνει επίσης:


- Τη διοικητική και τεχνική βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα


- τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ρόλο της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας.


Ο κ. Ρέσλερ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η χρεοκοπία δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης αλλά η στήριξη όλων των κρατών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας φυσικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...