Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οδηγούν τον ΕΟΦ σε διάλυση

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, συνάντηση του Συλλόγου εργαζομένων στον Ε-θνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) με τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας, πρώην ευρωβουλευτή, κ. Μα-νώλη Αγγελάκα.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρουσιάσθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση του ΕΟΦ με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων [ΕΦΕΤ]. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μια τέτοια συγχώνευση δεν δικαιολογείται από τις δραστηριότητες των δύο Οργα-νισμών και είναι ασυμβίβαστη με την Ευρωπαϊκή Πρακτική, που αφορά στη λειτουργία των ελεγκτικών Οργανισμών για τα φαρμακευτικά Προϊόντα.


Αναφερόμενος στα όσα συζητήθηκαν, ο αναπληρωτςή τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμ-μισε ότι «Αντί η κυβέρνηση να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του ΕΟΦ, που λόγω της πρόωρης συ-νταξιοδότησης, αλλά και της μη ανανέωσης των συμβάσεων υπαλλήλων του, πλήττεται από τις ομαδικές αποχωρήσεις στελεχών του, επεξεργάζεται σχέδια συγχώνευσης του ΕΟΦ με τον ΕΦΕΤ, δύο Οργανισμών με ξένο αντικείμενο μεταξύ τους. Οι «ιδέες» του κ. Μόσιαλου, οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν βρίσκουν εφαρμογή σε καμιά χώρα της ΕΕ, οδηγούν τον ΕΟΦ σε πλήρη διάλυση.


Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την αυτόνομη λειτουργία του ΕΟΦ και θα επιδιώξει την αναβάθμισή του, ώ-στε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του ρόλου του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...