Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η πραγματική εικόνα της οικονομίας κατοπτρίζεται στο χρηματιστήριο μιας χώρας Αυτή τη στιγμή το Ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε τροχιά πλήρους κατάρρευσης. Ο γενικός δείκτης χάνει 4,43% στις 711 μονάδες με τις συναλλαγές στα 7,3 εκατομ. τεμάχια και με αξία 5,78 εκατομ. ευρώ.
Η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί έδωσε το στίγμα της Ελληνικής ΄΄χρεοκοπίας΄΄. Φάνηκε ότι στόχος των δύο ηγετών είναι να επισημοποιήσουν τις προσταγές πολλών οικονομολόγων περί κουρέματος του Ελληνικού χρέους.
Η προοπτική αυτή έφρε μεγάλη πτώση στις τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική βρίσκεται στα 1,94 ευρώ -11,01%, η Αλφα 1,04 ευρώ -11,11% η ΕΕΕΚ 12,16 ευρώ   -2,64%.
Στην έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα που διάρκησε τουλάχιστον μισή ώρα. Χρόνος που παρά το γεγονός ότι μπορεί να δικαιολογηθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα, δεν απορρίπτει κανείς όμως και το γεγονός της χρονικής συγκυρίας για το ΄΄τεχνικό πρόβλημα΄΄.
Στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρατηρείται μεγάλη διακύμανησ τιμών. Οι δείκτες προσπαθούν να βρουν κάποια τάση. Η Γερμανί αυτή τη στιγμή χάνει 0,21%, η Αγγλία κερδίζει 0,32% και η Γαλλία 0,07%.
Το ευρώ με το δολλάριο στο 1,3526. Ο χρυσός στα 1642 δολλάρια η ουγγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...