Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η κλεψύδρα γύρισε. Ο χρόνος μετρά για την πλήρη απαξίωση  της χρηματιστηριακής αγοράς. Η συνεχής πτώση των τιμών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πρόβλεψη της τεχνικής ανάλυσης οτι ο γενικός δείκτης ΄΄βλέπει΄΄ τις 550 μονάδες είνια μπροστά μας και πολύ κοντά.
Μ΄ένα σόκ απο την είδηση ότι η χώρα πτώχευσε οι 550 μονάδες θα καταγραφούν άμεσα.
Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί μέρος ενός χρηματιστηριακού κύκλου ή θα μπορούσε να προβλεφθεί μέσα απο τα εργαλεία της τεχνικής ανάλυσης. Είναι η φυσιολογική εξέλιξη θεμελειωδώς μεγεθών μακροοικονομικά. Στη μακροοικονομία χρησιμοποιούνται εργαλαία που δίνουν μηνύματα κακών εξελίξεων στην πορεία της οικονμίας.
Στην Ελληνική οικονομία τα πράγματα ήταν εύκολα σε ότι αφορά την πρόβλεψη αυτή Πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει σωστά αυτές τις εξελίξεις. Είχαν χτυπήσει το κουδούνι του κινδύνου. Πού όμως κόλησε το σύστημα όταν ήταν προβλέψιμο; Η απάντηση είναι απλή. Στην πολιτική που χειρίστηκε απο ανίκανους άσχετους και φιλόδοξους πολιτικούς. Εκεί, εμείς, εντοπίζουμε τις δυστυχισμένες στιγμές που ήλθαν και θα έλθουν.
Το μεγάλο έγκλημα συντελέστηκε απο τους ανίκανους και άχρηστους πολιτικάντηδες που οδήγησαν τη χώρα στο χειρότερο χάλι όλων των άλλων κρατών. Διεκδικούν το βραβείο νόμπελ της ανικανότητας και της μωροφολοδοξίας, της προδοσίας και της απόλυτης σκοπιμότητας για την προσωπική τους ανέλιξη σε υψηλά επίπεδα πλούτου.
Στο Ελληνικό χρηματιστήριο καθημερινά καταγράφονται και νέες χαμηλότερες τιμές, δείγμα ότι τίποτα δεν μπορεί να αναστρέψει την πορεία αυτή. οι εξελίξεις στην πολιτική καταδεικνύει την ανικανότητα των πολιτικών να σταματήσουν την καταστροφική πορεία. Οι ειδήσεις έρχονται χειρότερη η μια απο την επόμενή της.
Κι ενώ στέλνονται κατά καιρούς σημάδια ενθαρυντικά την αμέσως επόμενη στιγμή βροχή οι αρνητικές εξελίξεις και πάλι απο την αρχή. Λες και έχει εκπονηθεί μελέτη που στοχεύει στην πλήρη καταστροφή της χώρας όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως κοινωνικά.
Οι συνδετικοί κρίκοι, ο πολιτισμός και η παιδεία, τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια κοινωνία και που την διαχωρίζουν απο άλλες έχουν διαρραγεί. Κι αυτός είναι ακριβώς ο στόχος των ξένων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...