Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ. ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη ανώτατες γερμανικές κυβερνητικές πηγές.



Εάν αυτή η πληροφορία ευσταθεί, τότε θα πρόκεται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα καθώς όλες οι απαραίτητες αποφάσεις θα αναβληθούν εν ευθέτω χρόνω, εντείνοντας την αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, παρά τις διαψεύσεις του ΔΝΤ, έντονη ήταν η φημολογία περί διαφωνίας που έχει προκύψει μεταξύ του ΔΝΤ και των αρχών της ευρωζώνης σχετικά με την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.


Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε το Σάββατο ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση της τάξης των 200 δισ. ευρώ προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι σε νέα ενδεχόμενη ύφεση.


Την εκτίμηση αυτή απέρριψαν, ωστόσο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι. «Η ανάλυσή μας για την κατάσταση δεν έχει αλλάξει», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ εμμένει στις εκτιμήσεις της που προέκυψαν από τα τελευταία «τεστ κοπώσεως» των ευρωπαϊκών τραπεζών.


«Είχαμε μία εκ βαθέων συζήτηση όταν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα των stress test, αυτή είναι η διάγνωσή μας και δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξουμε τώρα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.


«Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και η ΕΚΤ διαφωνούν κάθετα με την λίαν αμφισβητήσιμη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε το ΔΝΤ», είπε ο αξιωματούχος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...