Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εάν επιβληθεί μεγαλύτερο haircut στο ελληνικό χρέος θα υπάρξει credit event, προειδοποιούν Barclays Capital, Evolution Securities και Credit Agricole

Εάν επιβληθεί haircut στο ελληνικό χρέος μεγαλύτερο του 21% που έχει ήδη συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου τότε είναι ορατός ο κίνδυνος ενεργοποίησης των CDS, προειδοποιούν από κοινού Barclays Capital, Evolution Securities και Credit Agricole.



"Μεγαλύτερες ζημιές για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων θα οδηγήσουν σε πιστωτικό γεγονός (credit event)", εκτιμούν οι αναλυτές των τριών αυτών επενδυτικών οίκων.


"Υπάρχει πλέον αυξημένη πιθανότητα ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αυτό θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί χωρίς ενεργοποίηση των CDS", σχολιάζει ο Thomas Harjes της Barclays Capital.


"Ένα κούρεμα 21% μοιάζει πολύ γενναιόδωρο για τις τράπεζες, ωστόσο αρκετές θα θελήσουν να συμμετάσχουν. Αν παρόλα αυτά το haircut αυξηθεί στο 60%, τότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσες θα θέλουν να συμμετάσχουν", σχολιάζει με τη σειρά του ο Harpreet Parhar της Credit Agricole.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...