Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ HAIRCUT

Αντίθετος με ένα μεγαλύτερο, από το 21%, haircut στο ελληνικό χρέος εμφανίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στο Market News, συστήνοντας στην ελληνική κυβέρνηση να μείνει πιστή στο πρόγραμμα προσαρμογής της.



Εφόσον προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες μέχρι τώρα είναι ανεπαρκείς, το χρέος θα μπορεί να εξυπηρετηθεί. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος της Ελλάδας, δήλωσε ο Παπαδήμος.


Επίσης, ο κ. Παπαδήμος υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να σταθεροποιηθεί περί τα μέσα του 2012 και να καταγράψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά το β’ εξάμηνο του 2011. Προϋπόθεση ωστόσο για κάτι τέτοιο είναι η πλήρης εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, που θα πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις.


Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος δίδει σημασία στην περαιτέρω ενίσχυση του EFSF, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση των συστημικών κινδύνων της τρέχουσας κρίσης, ενώ τονίζει ότι μια πιο γενναία διαγραφή χρέους κρύβει περισσότερους κινδύνους για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα και συνεπώς δεν είναι ευκταία.


Εμφανίζεται μάλιστα αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να σταθεροποιηθεί στα μέσα του ερχόμενου έτους και να καταγράψει ακόμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 υπό την προϋπόθεση ότι «θα εφαρμοστούν πλήρως και χωρίς καθυστερήσεις όσα προβλέπει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».


Επίσης, απορρίπτει κατηγορηματικά μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πολλά δεινά τόσο στη χώρα όσο και την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...