Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Sarkozy: Λανθασμένη απόφαση η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001 - Tι λέει για τις γαλλικές τράπεζες

Η απόφαση για την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2011 ήταν μια λανθασμένη απόφαση, ανέφερε σε νέες δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος, N. Sarkozy, λίγες μόλις ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλλες για την επιβολή haircut 50% στο ελληνικό χρέος και τη μείωσή του κατά 100 δισ. ευρώ.



"Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ ήταν λάθος, καθώς η χώρα εντάχθηκε στην Ευρωζώνη με στοιχεία που ήταν ανακριβή... δεν ήταν έτοιμη".


Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, χάρη στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.


Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου και η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μerkel είχε δηλώσει πως "η απόφαση της προηγούμενης γερμανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ δεν ήταν συμβατή με το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης".


Στη σημερινή του ομιλία ο Sarkozy επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο κίνδυνος ενός "πιστωτικού κραχ" παραμένει για τη Γαλλία.


Ο Sarkozy υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γαλλίας στο 1% για το 2012, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι εντός των ερχόμενων 10 ημερών θα ανακοινωθούν περικοπές στον γαλλικό προϋπολογισμό εύρους 6 και 10 δισ. ευρώ. Μάλιστα προανήγγειλε νέα μέτρα λιτότητας.


Αναφερόμενος στο γαλλικό τραπεζικό σύστημα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα ζητηθεί από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μην διανείμουν μέρισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός των ερχόμενων ημερών ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των τραπεζών.


"Δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλή ιδέα ο διαχωρισμός των εμπορικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων των τραπεζών", σχόλιασε μεταξύ άλλων ο Sarkozy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...