Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κ. Λαγκάρντ (ΔΝΤ): Να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο σε Ελλάδα – Ιταλία

Την ανάγκη αποσαφήνισης της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία και στην Ελλάδα τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, την ώρα που οι διεθνείς αγορές έχουν αποσταθεροποιηθεί μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών της ευρωζώνης.



Η πολιτική και οικονομική κρίση στην Ιταλία έχει εντείνει τους φόβους μιας διάσπασης της Ευωζώνης, με τα ιταλικά spreads να έχουν περάσει σε επίπεδα «μη βιώσιμα» και τις χώρες της Ευρωζώνης να συζητούν ότι δεν θα «αντέξουν» οικονομικά να την βοηθήσουν.


Η κ. Λαγκάρντ, εξάλλου, ανέφερε ότι η Κίνα είναι προετοιμασμένη για μια ανατίμηση της αξίας του γουάν. Παρόλα αυτά, προσέθεσε ότι δεν θεωρεί ότι είναι ακόμη η κατάλληλη ώρα το κινέζικο νόμισμα να περιληφθεί στις μονάδες του ΔΝΤ, αλλά ανέφερε ότι αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ σύντομα, αν και δεν διευκρίνισε το πότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...