Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Απέρριψε τον προϋπολογισμό του 2012 του δήμου η Περιφέρεια και φέτος και για την ίδια αιτία. Έλλειψη τεκμηριωμένης δυνατότητας αποπληρωμής και απόκτησης του Ο.Τ. 61 (πρώην τένις κλάμπ).
Να θυμίσουμε ότι και το 2011 είχε γίνει η ίδια απόρριψη. Η δημοτική αρχή στον προϋπολογιμσό του 2011 είχε εγγράψει ποσό 9.5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνεχίσει την αναγκαστική απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 61, το οποίο ύστερα απο μεγάλες δικαστικές περιπέτειες ανήκει με δικαστική απόφαση οριστικά και αμετάκλητα στον ιδιώτη. Η δημοτική αρχή στόχευε στην απόκτηση του ακινήτου αλλά δεν είχε την δυνατότητα της απόκτησής του αφού ούτε δάνειο μορεί να πάρει ούτε άλλη πηγή χρηματοδότησης βρήκε για να στηρίξει τον στόχο της. Με την πρώτη απόρριψη εμφανίστηκε ως σανίδα σωτηρίας ο κ. Μανιατογιάννης, ο οποίος ΄΄μεσολάβησε΄΄ στον ΟΣΚ, ο οποίος με έγγραό του δηλώνει ότι ΄΄είναι δυνατόν να συμμετέχει στη απόκτηση του ακινήτου αν πρόκειται για εκπειδευτική χρήση΄΄.
Με το έγγραφο αυτό, το οποίο ούτε ξεκάθαρο είναι ούτε αποτελεί σημαντικό στοιχείο τεκμηρίωσης οι σπουδαίοι μηχανισμοί της Περιφέρειας δέχθηκαν τον προϋπολογισμό και ενέκριναν. Έτσι υλοποιήθηκε ο προϋπολογισμός του 2011.
Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό σύσσωμη η αντιπολίτευση επεσήμανε την πιθανότητα να υπάρξει ζήτημα με το συγκεκριμένο θέμα. Η δημοτική αρχή, όμως, δεν είχε αυτιά, δεν άκουσε, περιέλουσε, ως συνήθως την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως τον κ. Ζήση, ο οποίος έντονα ζήτησε την διερεύνηση άλλης πηγής χρηματοδότησης με χαρακτηρισμούς όπως άσχετο και έχων σκοπό μόνο να αντιπολιτεύεται τη δημοτική αρχή.
Ιδού, όμως, που φέτος και πάλι εξελίσσεται η ίδια κατάσταση. Τώρα η δημοτική αρχή στήριξε την εγγραφή του Ο.Τ. 61 και πάλι στο ....έγγραφο του ΟΣΚ!!!! Χαρακτηρίζεται δε στον προϋπολογισμό ως επένδυση.
Η Περιφέρεια δεν δέχθηκε την ισχύ αυτού του εγγράφου με καθυστέρηση...ενός έτους!!!
Επιστρέφει τον προϋπολογισμό και ζητεί απο την δημοτική αρχή να τεκμηριώσει την δυνατότητα απόκτησής του.  Τώρα οι δυνατότητες έχουν περιοριστεί πάρα πολύ. Στένεψαν τα περιθώρια κίνησης της δημοτικής αρχής, δυστυχώς!!! Και λέμε δυστυχώς γιατί αν δεν υπάρξει σοβαρή πηγή χρηματοδότησης, αν δεν υπάρξει κάτι σαν τον .......κ. Μανιατογιάννη με κανένα άλλο τρύκ, κλονίζεται η τύχη του Ο.Τ. 61, που τόσα χρόνια ταλανίζει όλους τους προϋπολογισμούς και τα οικονομικά του δήμου. Θα στερηθούν, ασφαλώς, οι δημότες την σημαντική έκταση για τις χρήσεις που προορίζονταν.
Δεν χαίρεται κανείς για τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις στο ζήτημα. Αντίστροφα, μάλιστα, θλίβεται γιατί η δημοτική αρχή κρύβεται πίσω απο την εξουσία της, θεωρεί εαυτό αλάνθαστο, ως Καίσαρας, και κωφεύει σε κάθε εμπεριστατωμένη άποψη που κατατίθεται στο δημοτικό συμβούλιο. ΄Δεν απαλλάσσονται των ευθυνών και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολιτεύσεως, οι οποίοι συμφωνούν .....ως η εισήγηση κι αυτό το θεωρούν συμμετοχή στα κοινά και μάλιστα προσφορά στον τόπο!!!!! 
Κάτι έχουμε μπερδέψει τελικά. Με κάτι τέτοια οδηγήθηκε η χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα επανέλθουμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...