Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Υποστηρίζουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεχωρίζει σε περιεχόμενο και ουσία όταν ξεχωρίζει ο χειριστής της εξουσίας. Αν ο χειριστής είναι απλός διαχειριστής ή εφαρμόζει απόλυτα πιστά τον νόμο είναι αδύνατο να ξεχωρίσει και πολύ περισσότερο να αποτελεί πυλώνα πολιτικής και οράματος!!
Για μας η απόλυτα πιστή εφαρμογή του νόμου δεν αποτελεί και στοιχείο ΧΡΗΣΤΗΣ διοίκησης ή ΗΘΙΚΗΣ αντιμετώπισης των θεμάτων του δημόσιου συμφέροντος.
Σ΄αυτό το σημείο στηριχθήκαμε και θα στηριχθούμε στο μέλλον για να προσφύγουμε στον Ελεγκτή Νομιμότητας της Περιφέρειας προκειμένου να ακυρωθεί η κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση χώρου της πλατείας Τρίτση για να εγκατασταθεί μηχανοστάσιο της ΔΕΗ, εξυπηρετώντας ιδιώτη.
Για ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΊΤΩΝ΄΄ αποτέλεσε σημαντικό ζήτημα η υπερψήφιση απο την συμπολίτευση και μέρος της αντιπολίτευσης της παραχώρησης ανεξάρτητα αν μπορεί να το προβλέπει ο νόμος. Η ουσία ήταν και είναι ο τρόπος που χειρίζεται κανείς το δημόσιο συμφέρον και πως το αντιμετωπίζει.
Η προσφυγή μας απερρίφθη απο τον Ελεγκτή Νομιμότητας. Το σκεπτικό της απόρριψης διαβάζοντάς το παραπέμπει στην εφαρμογή νομικών διατάξεων με απόλυτο τρόπο.
Η απόρριψη στην ουσία της στηρίζεται στο γεγονός ότι ο κοινόχρηστος χώρος δεν είναι ΄΄ΠΑΡΚΟ΄΄ όπου θα μπορούσε να εφαρμοστεί η απαγορευτική διάταξη και να γίνει δεκτή η προσφυγή  αλλά ΄΄ΠΛΑΤΕΙΑ΄΄ όπου μπορεί και επιτρέπεται η χωροθέτηση αν και εφ΄όσον ΄΄ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ΄΄!!!
Επομένως η δημοτική αρχή δέχθηκε την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ επειδή ο χώρος δεν χαρακτηρίζεται ΄΄ΠΑΡΚΟ΄΄ αλλά ΄΄ΠΛΑΤΕΙΑ΄΄ και ασφαλώς με το ίδιο σκεπτικό το μέρος της αντιπολίτευσης που δέχθηκε θετικά την εισήγηση υπερψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής. Αν τώρα δημιουργείται προηγούμενο και μπορεί να στηριχθούν και άλλοι ΄΄ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ΄΄  να εκμεταλλευθούν την ΄΄ΔΙΑΦΟΡΑ΄΄ μεταξύ πάρκου και πλατείας, αν το περιβάλλον επηρεάζεται, αν σε μια πλατεία μπορεί να απολαμβάνουν οι δημότες και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, δεν έχει καμιά σημασία.
Δεν παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι οι ΄΄ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ΄΄, που έχουν ΄΄ΠΡΟΣΒΑΣΗ΄΄  στους μηχανισμούς εξουσίας, μπορούν να παρεμβαίνουν τόσο προκλητικά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος!!!
Εμείς, ως δημοτικός συνδυασμός, ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, δεν δεχόμαστε το σκεπτικό της απόφασης, δεν δεχόμαστε τον τρόπο άσκησης και διαχείρισης της εξουσίας απο τη δημοτική αρχή. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας να ακυρώσουμε την απόφαση αυτή, που πιστεύουμε δεν είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Παραθέτουμε τμήματα της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...