Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις που υπήρξαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή στο τέλος του Ιανουαρίου 2012.
Δεν παραβρεθήκαμε εκεί αλλά η ενημέρωσή μας έγινε μέσα απο τις ανακοινώσεις, τα ψηφίσματα και τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων και ακόμη απο τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο συνέδριο υπήρξαν σοβαρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις που αγγίζουν την σημερινή πραγματικότητα και την καθημερινότητα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εύστοχες και ουσιαστικές οι παρατηρήσεις και τα αιτήματα του συλλογικού οργάνου.
Θα επισημάνουμε ότι στο οικονομικό επίπεδο, που αποτελεί για μας μεγάλη προτεραιότητα θα έπρεπε τα θεσμικά όργανα να είναι περισσότερο διεκδικητικά, προκειμένου να μην βρεθούν οι δήμοι, κυρίως, στη δυσάρεστη θέση να κόψουνβασικές παροχές προς τους δημότες τους.
Δηλώνουμε ότι οι εισηγήσεις και το ψήφισμα μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, στο θεσμικό και στο οικονομικό επίπεδο.
Η εμμονή της κυβέρνησης στις περικοπές, που έχουν ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, το άνοιγμα στην ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών της, στον περιορισμό του εργατικού και στελεχιακού δυναμικού της τοπικής αυτοδιοίκησης, την περιστολή των επιχορηγήσεων και ασφαλώς η άρνησή της να καταβάλλει τα συμφωνηθέντα και οφειλόμενα προηγουμένων ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα φέρει πολύ σύντομα τα χειρότερα αποτελέσματα στην καθημερινότητα των δήμων.
Είναι αλήθεια, επίσης, ότι η διαμορφωμένη ήδη κατάσταση στις προσλήψεις, στις απολύσεις και στις εφεδρείες θα επιφέρουν σημαντικές αρνητικές εξελίξεις και στην οικονομική ζωή των εργαζομένων και των δημοτών.
Η κατάσταση αυτή μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους και προσθέτουμε κι εμείς τη δική μας φωνή σε όλες εκείνες που στο συνέδριο και αλλού διεκδικούν αν μη τι άλλο την πραγματικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...