Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΕΞΙΩΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πρωτοβουλία πήρε η Ένωση Γονέων και Κηδαιμόνων του δήμου να δεξιωθεί τους δημοτικούς άρχοντες της πόλης και τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων των σχολείων της πόλης.
Παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι σ΄ένα κλίμα φιλικό και συναινετικό, όπου αρκετές φορές διασκεδάστηκε η συνεύρεση αυτή με την αναζήτηση οικονομικής στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας απο την πλευρά του δήμου.
Τα πηγαδάκια έδωσαν και πήραν. Η πολιτική, η οικονομκή κατάσταση ακόμη και οι στόχοι της Ένωσης ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων.
Ένα ποτήρι κρασί, ευχές και το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν οι....εργασίες της συνάντησης.
Υπήρξε κι ένα θεματάκι, το οποίο έκανε εντύπωση, τουλάχιστον σε μερικούς που γνωρίζουν τα θέματα. Κυκλοφόρησε μια άποψη, η οποία έλεγε ότι θα ήταν καλύτερο να ακυρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης και τα χρήματα αυτά να δοθούν στα σχολεία. Κι αυτό εξ αιτίας των αρνητικών οικονομικών συγκυριών.
Η άποψη αυτή, όπως μάθαμε, δεν είναι καινούρια. Έχει αναπτυχθεί απο συγκεκριμένο φορέα και υποστηρίζεται απο συγκεκριμένη ομάδα δημοτών.
Κανείς, ασφαλώς, απο τους δημοτικούς άρχοντες δεν έλαβε θέση επί του ζητήματος. Όμως το ζήτημα καλλιεργείται με τεχνικό και προοδευτικό τρόπο. Θα λέγαμε ότι καλό θα ήταν οι κύκλοι, που προσπαθούν να ενδυναμώσουν το ζήτημα να το πουν καθαρά και όχι μέσα απο υπόγειες διαδρομές!!!
Άλλωστε δεν θα λέγαμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λογικές ....κόβουμε το ένα και το δίνουμε ...εκεί...!!! Να στηριχθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών, της πόλης, των σχολείων και να παύσουν να οργανώνονται φιέστες προκειμένου να διατηρούμε σε καλό επίπεδο τις δημόσιες σχέσεις!!!!
Δυστυχώς η κυκλοφοριακή μελέτη δεν έχει αρχίσει ακόμη. Υποθέτουμε οτι η δημοτική αρχή δεν έχει ενδώσει σε πιέσεις αυτού του τύπου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...