Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

37% ΔΙΝΕΙ Η PULSE RC ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ

Άπιαστο όνειρο μοιάζει η επίτευξη του ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, όπως αποδεικνύεται στην δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».



Ακόμη, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν Βουλή με 10 κόμματα, ενώ αναδεικνύουν την μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σημαντική παράμετρο αποτελεί και η μείωση της τάσης για άκυρο και λευκό.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, με 7 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 22%, έναντι 15% του ΠΑΣΟΚ, με τα δύο κόμματα να αγγίζουν μόλις το 37%. Μάχη δίδεται και για την τρίτη θέση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 11%, το ΚΚΕ 10,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθεί με ποσοστό 10%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5% - παροπλίζοντας το ΛΑΟΣ -, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5% και, τέλος, ποσοστό μόλις 3% συγκεντρώνουν ΛΑ.Ο.Σ. και Δημοκρατική Συμμαχία.


Το 46% των ερωτηθέντων απαντά ότι κύριο κριτήριο για την ψήφο τους στις εκλογές θα αποτελέσει η «καλύτερη επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ το 41% επιλέγει ως κριτήριο την «τιμωρία των υπευθύνων για τη σημερινή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...