Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ: ΥΦΕΣΗ 5% ΓΙΑ ΤΟ 2012-ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!!-ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση του κ. Γ. Προβόπουλου, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Στην εκτενή έκθεσή του ο κ. Προβόπουλος προειδοποιεί ότι αν δεν προχωρήσουν άμμεσα οι μεταρρυθμίσεις με την νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές η χώρα είναι πιθανό να αποχωρήσει απο την Ευρωζώνη. Θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί κρίσιμο σημείο, κατηγορώντας σαφέστετα τους πολιτικούς, που ακολούθησαν λανθασμένες πολιτικές και καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν τα κόστη και τα προβλήματα.
Ο κ. Προβόπουλος προβλέπει ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5% λαμβάνοτας υπόψη του ότι τα διαρθρωτικά μέτρα θα συνεχιστούν.
Η ανεργία θα υπερβεί το 19% σε ετήσια βάση, ανεβασμένος απο το περσινό 17,7%.
Η μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος θα οδηγήσει σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η οποία θα συμβάλλει στην άνοδο των εξαγωγών. Προβλέπει δε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ανακτηθεί η απώλεια της ανταγωνιστότητας του διαστήματος 2001-2009.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπει να υποχωρήσει απο το 9,8% του ΑΕΠ το 2011 στο 7,5% το 2012 έχοντας τάση υποχώρησης και στα επόμενα χρόνια.
Ο πληθωρισμός προβλέπει να παρουσιάσει συνεχώς πτωτική τάση. Για το 2012 ανμένεται να διαμορφωθεί στο 1,2% ενώ το 2013 θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο ίσως και στο 0,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...