Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο το μεσημέρι ο Λουκάς Παπαδήμος - Θα εξαγγελθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών - Τι ζήτησε ο Καρατζαφέρης από τον κ. Παπούλια

Στο Μέγαρο Μαξίμου, κι αφού συγκληθεί για τελευταία φορά το υπουργικό συμβούλιο, θα μεταβεί αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Ο Λουκάς Παπαδήμος θα παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.



Στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες, αναγγέλλοντας ουσιαστικά την προκήρυξη εκλογών.


Οι εκλογές θεωρείται βέβαιο πως θα διεξαχθούν στις 6 Μαίου.


Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί, στο διάγγελμά του, σε σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι συστάθηκε με ειδικό σκοπό και έφερε σε πέρας τόσο την ψήφιση της δανειακής σύμβασης όσο και την όλη διαδικασία του PSI κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.


Ας σημειωθεί πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα συνεχίσει ως υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι και τη διεξαγωγή των εκλογών.


Εν τω μεταξύ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνομίλησε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος και ζήτησε σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, επικαλούμενος το ρευστό πολιτικό κλίμα και την κρισιμότητα των εκλογών.


''Τα υπουργικά γραφεία λειτουργούν ως πολιτικά γραφεία και αυτό το αποδεικνύουν οι σχεδόν 500 ρουσφετολογικές τροπολογίες που επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας,'' τόνισε.


Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας σημείωσε, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ότι πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία [για τις εκλογές].


Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε με τη σειρά του πως ''είμαστε στην τελική ευθεία -όχι ενός αγώνα σπριντ- αλλά ενός μαραθώνιου, ίσως και μετά εμποδίων'', συμπληρώνοντας μάλιστα πως ''πάμε για... 42 χιλιόμετρα στιπλ και όποιος αντέξει''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...