Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η ΕΠΟΧΗ ΜΕΡΚΟΖΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Ο πρώτος γύρος και η επιτυχία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που απορρίπτει το κοινό νόμισμα, οδήγησε σε μεταστροφή σκέψης των πολιτικών ηγεσιών στην ευρωζώνη» παρατηρεί ο σχολιαστής της γαλλικής Les Dernieres Nouvelles d´ Alsace.



«Η οικονομική κατάσταση οδηγεί στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων. Όλη η Ευρώπη έχει βυθιστεί στην ύφεση και σε μερικές χώρες η οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα. Δεν μένει παρά να δούμε τι θα πράξουν ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Ένα ωστόσο είναι βέβαιο: η εποχή Μερκοζί, με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη γερμανική πολιτική λιτότητας, οδηγείται στο τέλος της» αποφαίνεται ο γάλλος σχολιαστής.


Χθες πάντως, ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε κι αυτός μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη λήψη μέτρων ανάπτυξης για το δημοσιονομικό σύμφωνο.


«Επρόκειτο για απρόσμενη κίνηση κάλυψης του Φρανσουά Ολάντ από τον διοικητή της ΕΚΤ» παρατηρεί η γαλλική περιφερειακή εφημερίδα La Charente Libre. «Κι αυτός ζητά συμπληρωματικά αναπτυξιακά μέτρα για το δημοσιονομικό σύμφωνο. Αλλά προσοχή» συνεχίζει ο γάλλος αρθρογράφος, «αυτό δεν σημαίνει στροφή 180 μοιρών.


Επιμένει και στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και στην απαραίτητη τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Απλά γνωρίζει ότι η συνταγή λιτότητας δύσκολα χωνεύεται από τους ευρωπαίους και η ανάπτυξη είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για να μη πνιγεί ο ασθενής και στο τέλος πεθάνει από... υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...