Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η διαδικασία των διερευνητικών εντολών αποτελεί βάση για την επεξαργασία συνεργασιών για τις επόμενες εκλογές, που φαίνεται να είναι στις 17 Ιουνίου.
Όλα τα κόμματα κάθισαν στο τραπέζι της συνενόησης όντας σίγουροι εκ των προτέρων οτι οι συνατήσεις θα οδηγούνταν σε αρνητικό αποτέλεσμα. ¨ηταν όμως μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει ατύπως αλλά ουσιαστικά ο διάλογος για συνεργασίες για το επόμενο βήμα.
Ήδη διαφαίνεται η πρώτη συμφωνία μεταξύ των Οικολόγων και του ΣΥΡΙΖΑ. Προϊόν της χθεσινής συνάντησης του κ. Τσίπρα και των εκπροσώπων των Οικολόγων.
Την ευκαιρία αυτή δεν θα έχαναν οι έχοντες την εντολή. Οι επόμενες εκλογές είναι μπροστά μας με τον κ. Τσίπρα να έχει κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις σ΄αυτή τη φάση αλλά και την ουσία αφού κατάφερε να αναστατώσει το πολιτικό σκηνικό είτε με τις προτάσεις του είτε με την τέχνη της διαχείρισης των πραγμάτων.
Ο κ. Τσίπρας γίνεται αιτία δημιουργίας διαφόρων σεναρίων, που άλλοτε έχουν ισχυρή βάση άλλοτε μηδενική. Η συμφωνία με τον κ. Κουβέλη αναζωπυρώνει τέτοια σενάρια όχι γι΄αυτές τις συνθήκες αλλά στον επόμενο κύκλο. Αν είχε εξασφαλιστεί η δεδηλωμένη και σ΄αυτή τη φάση ήταν βέβαιο ότι θα είχαμε κυβέρνηση.
Όμως και στην δεξιά άνοιξε ο δρόμος για συνεργασίες ή επιστροφή στελεχών και παρατάξεων στην μαμά παράταξη. Ο κ. Σαμαράς φαίνεται να μην είχε στο μυαλό του ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βγήκε στην πορεία. Ίσως να αναγκάζεται να οδεύσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η προσέγγιση της πλευράς Μπακογιάννη με κάποιους τρόπους, το χτύπημα στην πόρτα του κ. Μάνου και οι συνεχείς συσκέψεις της πολιτικής γραμματείας δείχνει τις ζυμώσεις που προκάλεσε στη Ν.Δ. η ισχυρή πολιτική παρουσία του κ. Τσίπρα. Μην ξεχάσουμε το γεγονός ότι το περιβάλλον του κ. Καραμανλή βρίσκεται σε μεγάλη κινητικότητα. Η χθεσινή παρέμβαση με δήλωση του κ. Καρα,ανλή ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί δεν είναι καθόλου τυχαία.
Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ είναι σε απόλυτη σύγχυση. Το αποτέλεσμα των εκλογών προκάλεσε και πανικό και αποσυντονισμό και έδειξε ότι δεν το π[ερίμεναν. Κι όμως έπρεπε. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν άκουγε τη φωνή του λαού, δεν έστησε το αυτί του, απαξίωσε τις αντιδράσεις του λαού, έμεινε στις παλιές σκέψεις ότι ΄΄τα πρόβατα που θα πάνε, εδώ θα έλθουν πάλι΄΄.
Στη λογική αυτή στάθηκαν και είδαν την απόλυτη αποτυχία. Τώρα προσπαθούν να συνέλθουν απο το ισχυρό χτύπημα, το οποίο δεν είναι και σίγουρο ότι θα παραμείνει εκεί.
Αμέτοχο ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ στις εξελίξεις. Απλή παρουσία, χωρίς πολιτικό λόγο, χωρίς δυναμική και χωρίς ουσιαστική πρόταση, παραπαίει στο πλέγμα των έξυπνων πολιτικών ελιγμών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διέξοδοι για το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι κλειστοί. Δεν μπορεί να διαμορφώσει τις εξελίξεις.
Έτσι και η λήψη της εντολής που πρόκειται να λάβει ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο θα αποβεί άκαρπη αλλά θα απομονώσει ακόμη περισσότερο τον πολιτικό λόγο του κ. Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...