Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΙΑΣ

Σήμερα αναμένουμε υψηλές θερμοκρασίες, υψηλότερες απο χθές και ίσως η χειρότερη ημέρα. Η θερμοκρασία θα φθάσει και τους 44 βαθμούς πάντα με τις μετρήσεις και προβλέψεις της Μερεολογικής Υπηρεσίας. Στο έδαφος η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη.
Από αύριο αρχίζουν μελτέμια έντασης 8 μποφόρ αυξάνοντας τον κίνδυνο φωτιάς με πτώση στη θερμοκρασία μέχρι και 8 βαθμούς.
Τον κίνδυνο αυτό καταγράφει η Πολιτική Προστασία του δήμου και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.
Έτσι, καλεί όλους τους εθελοντές και αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ετοιμάζει μάλιστα άσκηση κατάσβεσης σήμερα το απόγευμα, στο χώρο της δεξαμενής στις επτά, ως σεμινάριο για όλους.
Καλούνται όσοι επιθυμούν να βρεθούν στην δεξαμενή σήμερα στις επτά το απόγευμα.
Προτείναμε, επίσης, σήμερα να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι κλιματιζόμενοι χώροι του δήμου όλη την ημέρα, όπως ΚΑΠΗ, δημαρχείο και οπουδήποτε αλλού.
Να δούμε αν θα ανταποκριθεί ο δήμος στο κάλεσμα αυτό.
Προσοχή στους ηλικιωμένους με τις υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καρδιακών επεισοδίων. Να παραμείνουν μέσα σε δροσερά μέρη χωρίς μετακινήσεις και κοπιώδεις εργασίες. Νερά πολλά και να αποφεύγονται τα αλκοολούχα και ζαχαρούχα ποτά. Δροσερά επιθέματα και μικρά δροσερά μπάνια. Ακόμη και το θαλλάσιο μπάνιο σήμερα είναι επικίνδυνο. Να αναβληθεί το πρόγραμμα του ΚΑΠΗ με τα θαλλάσια μπάνια για σήμερα.
Υπομονή μια μέρα είναι και θα περάσει. Τους θέλουμε όλους να είναι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...