Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για περιπτώσεις ιστοσελίδων και δημοσιογραφούντων όπου εμφανίζονται εμφανή σημάδια κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας και μάλιστα από το γραφείο!!!
Οι ενέργειες αυτές έρχονται από το παρελθόν, μάλιστα δε τώρα με μεγαλύτερη ένταση.
Μας κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι οι δημοσιογραφούντες αυτοί, που διεκδικούν μάλιστα και περίοπτη θέση στα δημοσιογραφικά πράγματα της πόλης, δεν άλλαξαν ύστερα από τις απανωτές αποτυχίες προσπάθειας επιρροής του εκλογικού σώματος είτε κατά τις δημοτικές είτε στις εθνικές εκλογές.
Οι ταλαντεύσεις συνοδεύονται και με σκόπιμη αποσιώπηση γεγονότων και εξελίξεων στην πόλη, που πολλές φορές αποτελούν πρόκληση. Η φαινομενικά αντικειμενική αντιμετώπιση των θεμάτων και των εξελίξεων σ΄αυτή την πόλη είναι εντελώς κατανοητή και ιδιαίτερα σ΄εκείνους που γνωρίζουν καλά τι κρύβεται πίσω από τις καλοδιατυπωμένες πολιτικές θέσεις και ερωτηματικά πείεργα για τις δημοτικές παρατάξεις.
Την ιστορία, εμείς, την ξέρουμε.
Επικαλούνται την πολιτική προοδευτικότητα και τον μηδενισμό οποιασδήποτε άλλης θέσης. Αυτή η τακτική έχει στόχο και σκοπό. Η προοδευτικότητα εξαντλείται στο σημείο όπου ΄΄τελειώνει΄΄ η ΄΄προοδευτικότητα΄΄ και η ΄΄δημοκρατικότητα΄΄ των δημοσιογραφούντων αυτών.
Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τις ύπουλες, πονηρές και υποχθόνιες δυνάμεις. Παλαιότερα που συνέβησαν γεγονότα που αποφύγαμε να δημοσιεύσουμε θελήσαμε να μην διαταράξουμε την νηνεμία κάποιων σχέσεων και ενός πολιτικού κλίματος ανάλογου της πολιτισμικής και πολιτικής κουλτούρας.
Τώρα, όμως, τα πράγματα δεν είναι ίδια. Θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε εκείνα που έπρεπε χωρίς να μας ενδιαφέρει πια η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου πολιτισμού. Όπως εκείνοι κάνουν πια ανοιχτά και επιδεικτικά την ύπουλη και υπόγεια δουλειά τους, σε μας απομένει να τους ξεσκεπάσουμε. Και θα το κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένας ανιχνευτής σωματιδίων του CERN θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Επιστήμονες στη Γερμανία δοκιμάζουν μια νέα συσκευή απεικόνισης η οποία έχει ενσωματωμένο έναν ανιχνευτή μικρών σωματιδίων που αναπτύχθηκε σ...