Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 11,5 ΔΙΣ. ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η κυβέρνηση και η Τρόϊκα συμφώνησαν τελικώς για τα μέτρα περικοπών ύψους 11,5 δις ευρώ. Η Τρόϊκα έφυγε για να επανέλθει τέλος Αυγούστου, όπου θα έχουν καταγραφεί όλα τα μέτρα και θα έχουν ανακοινωθεί ώστε να προχωρήσει στην έκθεσή της προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της επόμενης δόσης, ύψους 31,3 δις, τα οποία έχει άμεση ανάγκη η οικονομία. Βρέθηκε, επίσης, λύση για το κενό που δημιουργείται μέχρι την εκταμίευση των χρημάτων αυτών εξ αιτίας της έλλειψης ρευστότητας στα δημόσια ταμεία.
Γεγονός, πάντως, είναι ότι όλοι συμφώνησαν στα μέτρα, περιμένουν, όμως, την υλοποίησή τους, η οποία θα φέρει και τα 31,3 δις ευρώ. Τελικά θα εκταμιευθούν τα χρήματα, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους θα κινηθούν προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε άλλες δανειακές υποχρεώσεις και μικρό ποσό της τάξης των 300 εκατομμυρίων, που θα απομείνει θα αποτελεί την σχετική ρευστότητα στο δημόσιο ταμείο.
Το ποσό των 3,2 δις, που απαιτείται στο τέλος Αυγούστου για την αποπληρωμή ομολόγου θα καλυφθεί με επί πλέον παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται και νέες περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση ύψους 50% σε σχέση με αυτά των δόσεων των προηγουμένων μηνών.
Οι περικοπές θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία σε σημαντικές δομές των δήμων όπως, οι παιδικοί σταθμοί, ΄΄βοήθεια στο σπίτι΄΄ και άλλες.
Οι περιφερειακές ενώσεις κινητοποιούνται με συσκέψεις, στα σχέδιά τους, δε,  είναι να προχωρήσουν και σε έκτακτο συνέδριο στο τέλος Αυγούστου.
Η κατάσταση είναι σοβαρότατη και δυστυχώς τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης τώρα ξύπνησαν για να αντιδράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...