Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΗ


ΛΑΒΑΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΛΗΦΘΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος, δεν θα πρέπει να περιμένει και πολλά από το κράτος διότι απλά δεν υπάρχει.


Γνώμη μου είναι να ανασκουμπωθούμε όλοι μας και να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση.

Μία από τις λύσεις που θα πρότεινα για τα οικονομικά του δήμου θα ήταν το συμμάζεμα στους ενοικιαζόμενους χώρους.

Να γίνει μια προσπάθεια, ώστε να μην νοικιάζει χώρους ο δήμος, ο ίδιος χώρος να χρησιμοποιείται για πολλές εκδηλώσεις.

Την συντήρηση των πάρκων να αναλάβουν ιδιώτες, ώστε ο δήμος να απαλλαγεί από την συντήρηση τους, μια κοινοποίηση στους κατοίκους του δήμου, ποιοι θα μπορούν εθελοντικά να φροντίζουν ο καθένας από ένα πάρκο.

Υπάρχουν αρκετοί εύποροι στον δήμο μας,ας κάνουν κάτι και για τον δήμο στον οποίο κατοικούν.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να εργάζονται συνειδητά.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ο υπεύθυνος για την πυρασφάλεια να είναι σε διακοπές τον μήνα Αυγουστο, χάθηκαν οι υπόλοιποι μήνες;

Όταν αναλαμβάνουν θέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν και τις υποχρεώσεις τους, διαφορετικά να μην κόπτονται για τις καρέκλες.

Πρίν τις δημοτικές και τις εθνικές εκλογές γιατί δεν πήγαιναν διακοπές, τώρα που εξασφάλησαν τις θέσεις τους εξαφανίστηκαν.

Θα μου πείτε τι φταίνε οι πολίτες για την κακοδιαχείρηση των δήμων,θα σας απαντήσω ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι.

Συμμετοχή των κατοίκων στις ενέργειες του δήμου κριτική και έλεγχο πως χειρίζονται τα οικονομικά.

Ένα απλό παράδειγμα αδιαφορίας που δείχνει πόσο έχουμε στεγνώσει ψυχικά και δεν μας ενδιαφέρει τίποτα είναι το γεγονός ότι μαγαζιά μπροστά στην πόρτα τους δεν φροντίζουν την καθαριότητα και περιμένουν από τον δήμο.

Δεν φροντίζουν το δένδρο στο πεζοδρόμιο να το ξεχορταριάσουν, να το ποτίσουν, να βάλουν ένα λουλουδάκι να στολίζει το κατάστημά τους.

Η κατάσταση στην Ελλάδα μας παντοιοτρόπως και συνέχεια επιδεινώνεται, τα πράγματα συνέχεια χειροτερεύουν και μας βλάπτουν ανεξίτηλα και πολλούς συμπολίτες μας ανεπανόρθωτα. Ναι, δεν γίνεται να απαλλαγούμε είτε από την ανικανότητα είτε από την αδιαφορία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων. Ναι δεν μπορούμε να ζωογονήσουμε την κυβερνητική μηχανή, δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε ακόμη από την κομματοκρατία και την διαπλεκόμενη διαφθορά, ύστερα από δεκαετίες εκμαυλισμού και αλλοτρίωσης. Μπορούμε όμως να αποτοξινωθούμε εμείς οι ίδιοι και να ξαναγίνουμε Έλληνες πολίτες. Πρέπει να ενωθούμε και να συνεργαστούμε σε τοπικό επίπεδο, να παραμερίσουμε εγωιστικά πάθη, παραταξιακές έχθρες, ιδεοληψίες και προκαταλήψεις, να απομονώσουμε όσους και όσα μας διασπούν. Πρέπει να δουλέψουμε με τις δικές μας δυνάμεις, συλλογικά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...